20. september 2020
»Det er en win-win situation,« mente justitsminister Mette Frederiksen om lukningen af Vridsløselille Statsfængsel. »Det nye fængsel vil betyde bedre forhold for ansatte og indsatte, og Albertslund vil kunne udvikle området,« tilføjede hun. Her sammen med borgmester Steen Christiansen på Egon Olsens Allé - opkaldt efter Egon Olsen, som i Olsen-banden filmene altid forlader fængslet her.
»Det er en win-win situation,« mente justitsminister Mette Frederiksen om lukningen af Vridsløselille Statsfængsel. »Det nye fængsel vil betyde bedre forhold for ansatte og indsatte, og Albertslund vil kunne udvikle området,« tilføjede hun. Her sammen med borgmester Steen Christiansen på Egon Olsens Allé - opkaldt efter Egon Olsen, som i Olsen-banden filmene altid forlader fængslet her.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fængsel i Albertslund har fået udløbsdato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fængsel i Albertslund har fået udløbsdato
Opdateret 28. januar 2015 kl. 07:44
Vestegnen - 27. januar 2015 kl. 11:45
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Justitsminister Mette Frederiksen besøgte mandag Albertslund - og var tilfreds med planerne for det snart forhenværende statsfængsel.

»Det er jo oplagt at bygge på arealet her, som ligger tæt på kollektiv trafik, og det er spændende hvis man kan bruge stedet som afsæt i den kommende udvikling. Fængslet er jo et slags nationalt klenodie - og gennem Olsen-banden er det gjort til en fælles kulturarv,« lød det fra justitsminister Mette Frederiksen, da hun mandag tog en tur på Egon Olsens Allé sammen med Albertslunds borgmester Steen Christiansen.

Som justitsminister er Mette Frederiksen øverste chef for fængslerne - bl.a. Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund.

Der har længe været usikkerhed om, hvornår fængslet i Albertslund - der er bygget midt i 1800-tallet - havde nået sidste udløbsdato. Mandag blev det bekræftet af både ministeren og kriminalforsorgens direktør, Johan Reimann, at fængslet lukker omkring årsskiftet 2016-17. Lige nu er der gang i byggeriet af et nyt fængsel på Falster, der skal erstatte de gamle bygninger i Albertslund.

Dermed kan Albertslund Kommune sætte turbo på at udvikle det store område, som Vridsløselille Statsfængsel udgør, og som ligger meget centralt i midten af Albertslund. Udviklingen vil ske i samarbejde med staten.

Borgmester Steen Christiansen understregede under besøget med justitsminister Mette Frederiksen, at fængselsområdet udgør et af de få større områder på Vestegnen, hvor der er mulighed for nye boliger. Og der er efterspørgsel på boliger - også ved fængslet. De boliger, hvor medarbejdere i fængslet tidligere boede, bliver revet væk, når de sættes til salg.

»Det er et område, hvor der er nem adgang til kollektiv trafik, og det ligger tæt på hovedstaden. Og det er et område, hvor man kan bo uden nødvendigvis at have bil,« fremhævede borgmester Steen Christiansen.

Albertslund Kommune har allerede sat gang i en proces, der udstikker rammer for anvendelsen fremover af det store fængselsområde. Nye boliger er oplagt - men også uddannelse er på tegnebordet.

»Vi har en idé om at kunne opføre en helt ny ungdomsuddannelse, hvor man kombinerer det erhvervsfaglige med en gymnasieuddannelse i et helt nyt koncept. I hvert fald har vi et ønske om at få en eller flere uddannelsesinstitutioner ind på området,« fortalte Steen Christiansen.

For kommunen er det af stor betydning, at der kan sættes gang i udviklingen af fængselsområdet, som ligger i umiddelbar forbindelse til det nuværende Albertslund Centrum. Fængselsområdet skal være en markant del af en samlet Albertslund Midtby.

Det er dog ikke kun positivt alt sammen. For med lukningen af Vridsløselille Statsfængsel mister man også en af Albertslunds største arbejdspladser. I dag har fængslet godt 240 arbejdspladser.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?