18. oktober 2019
Finalerne i DM i skolefodbold finder sted i Ishøj. Foto: Johnny Wichmann/Dansk Skoleidræt
gallery icon

Se billedserie

Finalerne i DM i skolefodbold finder sted i Ishøj. Foto: Johnny Wichmann/Dansk Skoleidræt
Foto: Johnny Wichmann / Dansk Skoleidræt/Johnny Wichmann / Dansk Skoleidr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Får besøg af Danmarks bedste fodboldklasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Får besøg af Danmarks bedste fodboldklasser
Vestegnen - 26. maj 2019 kl. 14:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gildbroskolen i Ishøj er den 28. og 29. maj vært for årets danmarksmesterskab i skolefodbold, der har deltagelse af mere end 400 6. klasses elever.

De har svedt, samarbejdet og kæmpet alt, hvad de kunne - og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde. Den 28. og 29. maj skal drenge- og pigehold fra blandt andet Egholmskolen i Vallensbæk og Gildbroskolen i Ishøj til DM i skolefodbold, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler.

12 drengehold og 12 pigehold deltager i stævnet. Alle er kvalificerede efter hård konkurrence i de lokale kredsmesterskaber. Blandt kredsmestrene er Egholmskolens drenge og piger, mens Gildbroskolen som værtsskole også deltager i begge rækker.

Kampen om DM-guldet foregår på Ishøj Idræts- og Fritidscenters baner - med finaler onsdag den 29. maj kl. 13.00.

Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i skolefodbold, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

- Eleverne får i en kampsituation som ved et DM oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en vigtig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt atter to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.

Man kan læse mere om skolefodbold og se programmet for stævnet på www.skoleidraet.dk under turneringer.