23. maj 2019
Tirsdag den 16. oktober mellem kl. 10.00 og 15.00 er der Hjertestarterdag på Hvidovre Hospital.
Tirsdag den 16. oktober mellem kl. 10.00 og 15.00 er der Hjertestarterdag på Hvidovre Hospital.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få tjek på livreddende førstehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få tjek på livreddende førstehjælp
Vestegnen - 15. oktober 2018 kl. 06:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både børn og voksne kan lære at give livreddende førstehjælp på Hvidovre Hospital tirsdag den 16. oktober. Det sker i anledning af Hjertestarterdagen.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du bliver vidne til et hjertestop? Hvis svaret er »nej«, »måske« eller »sådan da«, så er det en god idé at møde op, når personale fra Hvidovre Hospital står klar med genoplivningsdukker, hjertestartere og kyndig instruktion til åbent hus i livreddende førstehjælp. Her er alle velkomne.

4.000 personer får hvert år hjertestop uden for et hospital i Danmark. Chancen for at overleve øges, når vidner træder til med det samme og giver livreddende førstehjælp.

Det kan være med til at redde liv, når borgere bliver instrueret i hjerte-lunge-redning, lyder det fra Jesper Friis-Hansen, der er sygeplejerske og hjertestopinstruktør på Hvidovre Hospital.

- Efter 5 minutter uden hjertemassage, begynder hjernen at tage alvorligt skade. Derfor er hurtig hjælp med hjertemassage og kunstigt åndedræt helt afgørende. Uden hurtig hjertemassage og kunstigt åndedræt har selv det dygtigste lægeteam ikke den store succes med at genoplive efterfølgende, siger han.

Hvidovre Hospital arrangerer Hjertestarterdag for tredje år i træk i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning og Trygfonden.

Åbent hus-arrangementet afholdes tirsdag den 16. oktober mellem kl. 10.00 og 15.00. Arrangementet foregår i lokale 3 i Vandrehallen med indgang fra hovedindgangen.

Tilmelding er ikke nødvendig, man kan bare dukke op, når det passer. Alle deltagere kan få et deltagerbevis med hjem.