16. september 2019
I weekenden den 16. og 17. marts holder Dinitrol Center Ishøj åbent hus, hvor man kan komme forbi og få rusttjekket bilen ganske gratis. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

I weekenden den 16. og 17. marts holder Dinitrol Center Ishøj åbent hus, hvor man kan komme forbi og få rusttjekket bilen ganske gratis. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få et gratis rusttjek af bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få et gratis rusttjek af bilen
Vestegnen - 16. marts 2019 kl. 06:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den milde vinter, hvor temperaturen har været præget af skift mellem plus- og minusgrader, har hyppigt fået saltvogne på vejene. Kombinationen af vejsalt med ilt, fugt og metal har gjort betingelserne for rustdannelse på biler helt optimale.

I denne weekend, den 16. og 17. marts klokken 10.00-15.00, holder Dinitrol Center Ishøj åbent hus på Industrigrenen 2, hvor man kan komme forbi og få rusttjekket bilen ganske gratis.

Jan Ole Helbo, der er seniorspecialist i automobilteknik ved Teknologisk Institut, påpeger, at det i det tidlige forår er vigtigt at få en vurdering af bilens rustbeskyttelse, da det er den bedste investering, hvis man ønsker at beholde bilen længe.

- Når temperaturen ligger mellem to og seks grader, er der allermest gang i udviklingen af rust, så umiddelbart efter vinteren bør man få en rustekspert eller et autoværksted til at gennemgå undervognen. Derudover er det i foråret en god idé at give bilen en undervognsvask i en vaskehal for at få saltet vasket af, men kun den ene gang om året, da den hårde spuling kan beskadige rustbeskyttelsen, hvis man gør det ofte, forklarer Jan Ole Helbo.

En undersøgelse vedrørende undervognsbehandlinger, som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af Dinitrol, viser, at 45 procent af bilejerne i Region Hovedstaden aldrig har givet deres bil rustbeskyttelse.

Når saltet fra vejene kombineres med med fugt og ilt, virker det ifølge Jimmy Baltzersen, der ejer Dinitrol Center Ishøj, som en katalysator, der får metallet til at ruste hurtigere. Ud over en længere levetid bidrager rustbeskyttelse også til større sikkerhed, fordi rust gør risikoen for personskader større ved færdselsuheld. Han opfordrer derfor alle områdets bilejere - ikke mindst dem, der aldrig har fået bilen gennemgået for rust - til at køre forbi Industrigrenen 2 den 16. eller 17. marts, hvor rusttjekket tilbydes kvit og frit.

Høj kvalitet

Teknologisk Institut står for Danmarks skrappeste kontrolordning, og denne er alle Dinitrol-centrene underlagt. Kontrolordningen skal sikre en høj og ensartet kvalitet af det udførte rustbeskyttelsesarbejde.

Kontrollen viser, at Dinitrol Center Ishøj har nul fejl gennem hele 2018. Dinitrol Center Ishøjs ejer gennem 20 år, Jimmy Baltzersen, er yderst tilfreds med resultatet og roser sine ansatte.

Jimmy Baltzersen fortæller, at han selv og hans ansatte altid har gået ekstremt meget op i at sikre kvaliteten og omhyggeligheden i deres arbejde, således at deres kunder altid får den bedst mulige behandling og mest værdi for deres penge. Dette har været med til, at sikre at Dinitrol Center Ishøj har haft succes gennem 20 år som Dinitrol-center.

Da forbrugerne ikke selv har mulighed for at kontrollere det udførte rustbeskyttelsesarbejde på deres bil, er det meget vigtigt, at det er ekstremt hårde krav der stilles til rustbeskyttelsen.

Det er til bilejernes fordel og dermed også til det enkelte centers fordel, siger lederen af Teknologisk Instituts kontrolordning, Jan Helbo.

Både Teknologisk Institut, FDM og Dinitrol anbefaler rustbeskyttelse fra ny samt genbehandling cirka hvert andet år.