29. oktober 2020
Forfatteren Erik Trigger søger husly i Ishøj. Foto: Peter Langwithz Smith
Forfatteren Erik Trigger søger husly i Ishøj. Foto: Peter Langwithz Smith
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få en forfatter i huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få en forfatter i huset
Vestegnen - 03. marts 2019 kl. 11:08
Af Peter Erlitz

»Hvem er Danmark« er en storstilet national læse- og skriveindsats, hvor 20 forfattere drager ud i 20 forskellige byer. En af forfatterne er Erik Trigger, som snart kommer til Ishøj. Han vil gerne have et autentisk indtryk af Ishøj, og søger derfor et sted han kan bo under et ugelangt ophold.

- Jeg vil gerne tæt på de mennesker, der lever i Ishøj. Snakke med dem, høre om deres liv og hverdag. Det sker bedst, hvis jeg også bor sammen med byens beboere og tager del i det almindelige liv, fremfor at tage på hotel eller lignende.

Sådan lyder det fra forfatteren Erik Trigger, som i uge 14 - det er dagene fra den 1.-7. april - skal besøge Ishøj som led i projektet »Hvem er Danmark«.

Det er Dansk Forfatterforening, der står bag en national læse- og skrive kampagne, hvor 20 udvalgte danske forfattere drager ud på opdagelsesrejse i Danmark for at søge inspiration til nye fortællinger. De vil gå i nysgerrig dialog med lokalsamfundet og hver især skrive en historie. Tilsammen danner de 20 nye fortællinger et litterært Danmarkskort.

Forfatterne opholder sig i byerne i en uge, hvor de går ture med lokale borgere og møder byen i øjenhøjde. Med udgangspunkt i deres samtaler og oplevelser skriver de en tekst, som bliver offentliggjort i den lokale avis.

Forfatteren Erik Trigger skal besøge Ishøj, og hans tekst vil kunne læses her i Vestegnen.

Teksten danner baggrund for en skrive-workshop, forfatteren afholder for en eller flere lokale skoleklasser, og for et debatarrangement på det lokale bibliotek, hvor alle byens borgere er velkomne til at møde op og diskutere det spejl, som litteraturen holder op for deres by.

Hele projektet er støttet af Nordea-Fonden med 2,3 millioner kroner.

Det er altså i denne sammenhæng, at Erik Trigger gerne vil have husly i Ishøj i en uge.

- Jeg vil gerne rykke ind hos en familie. Om det er i et hus eller en lejlighed er underordnet, bare der er et værelse og der er adgang til badeværelse. Jeg har brug for et værelse, hvor jeg kan trække mig tilbage og gøre notater og redigere videoer i forbindelse med mit besøg, forklarer Erik Trigger.

Netop for at gøre besøget ægte, vil han gerne bidrage til husholdningen - og tilføjer, at han er god til at lave mad.

Erik Trigger har ikke som sådan noget kendskab til Ishøj, og han kommer heller ikke med fordomme om byen.

- Jeg vil gerne opleve Ishøj med åbent sind og med umiddelbarhed. Det er også derfor jeg gerne vil bo sammen med de mennesker, det hele handler om, siger Erik Trigger.

Hvis man synes det lyder spændende at have besøg af Erik Trigger i en uge, kan man skrive en mail på: trigger@anarki.dk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?