23. oktober 2019
Selv om der er tale om en gammel græsk tragedie, så er konflikterne stadig fascinerende. Det handler om mord, svigt, sex, køn, hævn og retfærdighed.
gallery icon

Se billedserie

Selv om der er tale om en gammel græsk tragedie, så er konflikterne stadig fascinerende. Det handler om mord, svigt, sex, køn, hævn og retfærdighed.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et retfærdigt drab?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et retfærdigt drab?
Vestegnen - 21. april 2019 kl. 12:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan en næsten 2.500 gammel gammel græsk tragedie sige folk noget i dag? Ja, mener de hos Vestegnen HF & VUC.

Den græske tragedie »Orestien« berører nemlig nogle til alle tider menneskelige konflikter om mord, svigt, sex, køn, hævn og retfærdighed. Og den gør det på en dramatisk måde, der ikke ligger langt fra moderne splattergenrer.

Nu kan stykket opleves på Vestegnen HF & VUC i Rødovre, hvor man for første gang vil bruge det store lyse rum i skolens nye bygning til en forestilling.

Det er teatergruppen på Vestegnens HF & VUC - »West Side Stories« - der opfører den gamle græske tragedie. Det sker torsdag den 2. og fredag den 3. maj, begge dage kl. 20.00 på skolen, Egegårdsvej 79 i Rødovre.

Den oprindelige forestilling har varet i cirka ti timer. I Rødovre-versionen er den kortet ned til cirka fem kvarter, ved at skære det meste af den moralske diskussion ud, som også var en del af idéen med det græske debatteater. Konflikterne står dog klare - blandt andet: Findes der berettigede mord? Og en retfærdig straf?

Forestillingen handler om Kong Agamemnon, der vender hjem fra krigen i Troja efter at have været væk i mere end 10 år. Som krigsbytte medbringer han orakeltydersken Kassandra, som han har taget til elskerinde.

Hans hustru Klytaimestra byder tilsyneladende sin mand velkommen hjem, men er i virkeligheden rasende på ham, fordi han ofrede deres datter, Ifigenia til guderne for at få vind i sejlene, så han kunne sejle mod Troja.

Det er en gruppe entusiastiske og dygtige kursister, der står på scenen på en aften med store følelser og stort drama. Det bliver så voldsomt, at forestillingen er uegnet for børn.

Vestegnen HF & VUC har adresser på grænsen mellem Vallensbæk og Albertslund samt i en ny flot bygning i Rødovre. I alt knap 3000 kursister er i uddannelse på Vestegnen HF & VUC i løbet af et år - i uddannelser som er tilrettelagt for voksne, fleksibelt og med mulighed for digital gennemførsel.

Skolen er i øvrigt kendt for at være blandt de bedste til at højne det faglige niveau blandt kursisterne.