5. august 2021
Vinterbadehuset Isfuglen blev indviet i Brøndby Havn fredag den 6. november. Bygningen er i sin stil helt unik. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Vinterbadehuset Isfuglen blev indviet i Brøndby Havn fredag den 6. november. Bygningen er i sin stil helt unik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et badehus med udsigt: Unik isfugl blev indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et badehus med udsigt: Unik isfugl blev indviet
Opdateret 06. november 2020 kl. 19:26
Vestegnen - 06. november 2020 kl. 18:49
Af Lisbeth Jansen

Isfuglen er navnet på det nye vinterbadehus i Brøndby Havn, som blev indviet fredag eftermiddag den 6. november med få fysisk fremmødte til stede, mens øvrige interesserede kunne følge med via live-streaming.

Indvielsen sker lige i rette tid til vinterbadesæsonens start.

Isfuglen har været fem år undervejs. Idéen til et nyt vinterbadehus blev først fremført i 2015 af vinterbaderne fra foreningen Bifrost, der holder til i Brøndby.

Det er også denne gruppe, der først og fremmest får glæde af den nyindviede bygning, der er lavet af træ med inspiration i ældre bådhuse.

I sin indvielsestale fredag kom Brøndbys borgmester Kent Max Magelund ind på den unikke placering, arkitektur og udsigt, som Isfuglen har fået.

- Med huset her har Brøndby fået en spektakulær og unik bygning - et nyt ikon og en bygning som er en moderne fortolkning af de klassiske bådhuse i havnen. Det er godt set, at tradition og fornyelse på den måde kan gå smukt hånd i hånd, lød det fra borgmesteren, der samtidig gav en kæmpe cadeau til arkitekter og håndværkere bag projektet.

Borgmesteren kaldte bygningen for et smukt landmærke på den yderste del af molen i havnen.

- Vi har fået et smukt byggeri, der falder flot ind i omgivelserne - samtidig med, at det har helt sin egen identitet, sagde han også.

Borgmesteren fremhævede desuden placeringen yderst i havnen og klods op af vandet som "noget af det mest fantastiske ved huset."

- Men det er også noget af det, der har givet nogle praktiske og håndværksmæssige udfordringer. Men der er fundet løsninger på det hele og gudskelov for det - for det betyder jo, at vinterbadehuset har en fantastisk beliggenhed. Og en udsigt, man ville ønske, man kunne indramme og tage med sig hjem, lød det fra Kent Max Magelund.

Vinterbadehuset er 110 kvadratmeter og indeholder bad og omklædning, sauna, handicaptoilet, opholdsrum med tekøkken og en træterrasse med udendørs bruser, bademole og trappe ned til det kolde gys.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?