11. december 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En uge med Strunge på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En uge med Strunge på Vestegnen
Vestegnen - 11. august 2017 kl. 07:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bibliotekerne i Albertslund, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Taastrup og Vallensbæk holder til september en stor festival, hvor 80'er-ikonet Michael Strunge får nyt liv på Vestegnen. Vestegnens Kulturuge finder sted i uge 37 i september måned og byder på en lang række forskellige kulturoplevelser på tværs af Vestegnens kommunegrænser.

I år hedder kulturugens tema »På elektrisk grund«, og det er med fuldt overlæg, at bibliotekerne på Vestegnen har sat strøm til 80'ernes store digter Michael Strunge.

Strunge var både vestegnsdreng og verdensborger. Naturtalentet fra Hvidovre blev toneangivende for 80'er generationens litterære scene, og den store afdøde poet fra Vestegnen hyldes under kulturugen, når bibliotekerne sammen folder drømmens faner ud og belyser Michael Strunge på kryds og tværs i sitrende, elektrisk lys!

Ishøj Bibliotek åbner Strunge-festivalen den 8. september kl. 17 med »Bevæbnet med vinger«.

En udstilling om digteren, skabt af forfatter og kurator Tomas Lagermand Lundme i samarbejde med Hillerød Bibliotek og Statens Kunstfond.

Der er gratis adgang til ferniseringen med omvisning, oplæsning og festivitas.

»Bevæbnet med vinger« består af værker af 14 forskellige billedkunstnere, forfattere, musikere og filmmagere, som åbner op for nye læsninger af Strunges liv og digtning.

Vestegnens Kulturuge får samtidig sin egen podcast, når Vallensbæk Kultur- & Borgerhus byder på en lydrejse, der sætter fokus på den litterære hovedperson og undersøger kulturugens tema.

Serien består af to episoder; én produceret før og én under kulturugen fra bibliotekernes mange arrangementer under Vestegnens Kulturuge.

Strunge-festivalen omfatter desuden lyrikoplæsning på Hvidovre Hovedbibliotek, Strunge-musical på Hvidovre Hovedbibliotek, en elektrisk aften om punkens pionerer på Rødovre Bibliotek og rapbeatpoesi på Taastrup Bibliotek, for bare at nævne nogle få af arrangementerne.

Bibliotekerne på Vestegnen udgiver et samlet festivalprogram samt en original Knud Odde kunstplakat.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk