17. maj 2021
Skitse af skulpturen i skumringslys.
gallery icon

Se billedserie

Skitse af skulpturen i skumringslys.
Foto: mogens jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En tur på broen: Bevægende lyskunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tur på broen: Bevægende lyskunst
Vestegnen - 24. april 2018 kl. 10:06

Til efteråret bliver den lidt kedelige cykel- og gangbro over Søndre Ringvej mere spændende. Det sker når der sættes strøm til kunstværket »Gænger«, der er en interaktiv lysskulptur.

Stibroen går hen over Søndre Ringvej mellem Vejlegårdsparken og Vallensbæk Rådhus. Når mørket falder på, tænder skulpturen ved broen, og lysets bevægelse vækker »Gængeren« til live.

Skulpturen opsættes i midterrabatten ved siden af broen i nordøstlig retning, og består af fem master, der står i en tæt klynge. I masterne bliver der placeret lys, og det er lyset, der gør skulpturen levende og får det til at ligne en person i bevægelse.

Det er planen, at værket skal indvies i forbindelse med Vestegnenes Kulturuge i uge 37, der i år har temaet: Mellem lys og skygge.

Det er kunstneren Mogens Jacobsen, der står bag den interaktive lysskulptur »Gænger«. Tanken bag værket er, at det skal være en hyldest til menneskers bevægelse ved egen kraft.

I efteråret 2015 besluttede Kommunalbestyrelsen at igangsætte et digitalt kunstprojekt ved cykel- og gangbroen over Søndre Ringvej. Vallensbæk Kommune havde forinden søgt og fået bevilliget tilskud til kunst i det offentlige rum hos Statens Kunstfond. Kommunalbestyrelsesmedlemmerne Søren Wiborg (A) og Jytte Bendtsen (C) sidder begge i styregruppen for projektet.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?