16. oktober 2019
Ditte Jensen er politiassistent og fagkoordinator i forebyggelsessekretariatet ved Vestegnens Politi, Hun mener, at Vestegnens Offerrådgivning løser en ekstrem vigtig opgave.
Ditte Jensen er politiassistent og fagkoordinator i forebyggelsessekretariatet ved Vestegnens Politi, Hun mener, at Vestegnens Offerrådgivning løser en ekstrem vigtig opgave.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En samtale efter kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En samtale efter kriminalitet
Vestegnen - 24. april 2019 kl. 14:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

348 gange i løbet af 2018 fik borgere, der var udsat for kriminalitet og ulykker, hjælp hos Offerrådgivningen på Vestegnen.

arrow Læs også: Indbrud en plage på Vestegnen

Ofre, men også vidner og pårørende, har mulighed for samtale og anonym telefonrådgivning i forbindelse med ulykker, kriminalitet og chokerende oplevelser.

Offerrådgivningen på Vestegnen dækker Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Vestegnens Politi henviser til offerrådgivningen, når de er i kontakt med borgere, der kan have et behov for en at tale deres oplevelser igennem med, eller har brug for supplerende vejledning. Det sker via den døgnåbne telefon 23686037.

Rådgiverne er ulønnede frivillige med tavshedspligt, og hjælpen er gratis. Der ydes ingen behandling, men rådgiverne kan henvise til relevante behandlingstilbud.

Årsagerne til at borgerne henvender sig, kan eksempelvis være vold, indbrud, trusler, chikane, seksuelle krænkelser, tyveri og chokerende vidneoplevelser.

Et godt tilbud til borgerne
Ditte Jensen, politiassistent og fagkoordinator i forebyggelsessekretariatet ved Vestegnens Politi, mener at offerrådgivningen kan være en støtte efter en voldsom hændelse:

- Offerrådgivningen er et godt tilbud til borgerne, så de ikke føler, de står alene, men altid har mulighed for at få hjælp og vejledning. Dem man får i røret, når man ringer til Vestegnens Offerrådgivning, er frivillige medmennesker, mænd og kvinder i alle aldre, der er tilgængelige hele døgnet, siger Ditte Jensen.

- Jeg oplever offerrådgivernes rolle som ekstrem vigtig, da de er der for de borgere, der har brug for et godt råd eller en at tale med, tilføjer hun.

At genvinde fodfæste
De frivillige er mænd og kvinder i alderen fra slut 20'erne til 70'erne med vidt forskellige baggrunde.

En af dem er Anna, som har været rådgiver siden 2011:

- Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at mærke den lettelse, det giver ofrene, vidnerne eller de pårørende, når de får talt tingene igennem og får set på livssituationen sammen med en anden, fortæller hun.

- Når jeg taler med medmennesker, der har være udsat for voldsomme oplevelser, hvor den personlige integritet er blevet rystet i sin grundvold, er det givende for mig at kunne lytte til og rumme deres historie. At rådgive dem om hvor de eventuelt kan henvende sig for at få specifik og faglig hjælp, og på den måde guide dem til at finde fodfæste og ikke mindst finde en vej at gå videre. Det er værdifuldt at bekræfte dem i, at det de har gjort indtil nu, har været rigtigt at gøre, og blandt andet nu at bede om hjælp, ved at ringe til os, siger Anna.

Søger frivillige
- Jeg er frivillig offerrådgiver, fordi jeg er taknemmelig for, at jeg kan medvirke til at et medmenneske, der er blevet væltet omkuld, kan finde mere tiltro til sine egne evner til at agere og håndtere tilværelsen efter den voldsomme hændelse, typisk med personfarlig kriminalitet involveret. Det gør mig glad, når jeg kan fornemme, at nu har vedkommende fået et nyt perspektiv og er bedre i stand til se fremad., siger Anna.

Vestegnens Offerrådgivning har i øjeblikket seks rådgivere og søger netop nu nye frivillige. Man tilbydes et uddannelsesforløb og faglige kurser i krisesamtale. Har man lyst til at blive frivillig, kan man skrive til bromanhenning@gmail.com eller ringe på telefon 23686037 for nærmere info.

arrow Her blev indbrud ikke opklaret
01. juni 2019 kl. 06:39 Opdateret: kl. 15:01
arrow Borger ringede: Nu er indbrudstyv fængslet
25. marts 2019 kl. 15:58 Opdateret: kl. 15:58
arrow 13 anholdt: Slog til mod organiseret indbrudstyveri
21. marts 2019 kl. 12:13 Opdateret: kl. 13:09