9. april 2020
Der er planer om en opgradering af buslinje 500S på strækningen fra Glostrup Station, gennem Brøndby og til Avedøre Holme.
Der er planer om en opgradering af buslinje 500S på strækningen fra Glostrup Station, gennem Brøndby og til Avedøre Holme.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En højklasset bus 500S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En højklasset bus 500S
Vestegnen - 02. september 2018 kl. 13:16
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvidovre og Brøndby arbejder sammen om forbedringer af buslinje 500S mellem Glostrup og Avedøre Holme. Det kan blive en forløber for næste etape af letbanen.

arrow Læs også: Letbane-byggeri er i gang

Kortere rejsetid og bedre stoppestedsforhold.

Det er nogle af elementerne i en opgradering af buslinje 500S på strækningerne gennem Brøndby og Hvidovre. Blandt andet kan passagererne spare godt et par minutter i rejsetid, viser beregninger.

Buslinje 500S kører mellem Ørestad og Kokkedal Station. Undervejs betjener 500S en række centrale steder i både Hvidovre og Brøndby. Det gælder fx Avedøre Holme, Brøndby Strand Station, Brøndby Hallen og Brøndby Stadion, samt Glostrup Station.

Den kommende letbane skal forbinde Vestegnen på tværs - men letbanen kommer ikke til at køre i Brøndby Strand-området og heller ikke i Hvidovre. Det har været undersøgt, om der skulle anlægges en etape 2 fra det centrale Brøndby til Brøndby Strand Station og videre mod Avedøre Holme, men i første omgang er disse planer lagt i skuffen af økonomiske årsag.

I stedet har parterne bag letbanen afsat et større millionbeløb til opgradering af buslinje 500S på strækningen fra Glostrup Station til Park Allé i Brøndby, videre ad Brøndbyvester Boulevard mod Brøndby Strand Station, og langs Gammel Køge Landevej til Avedøre Holme i Hvidovre.

Opgraderingen vil blandt andet betyde, at passagererne i myldretiderne vil kunne spare i omegnen af to minutter i rejsetid. Samtidig er det planen, at stoppesteds-forholdene skal forbedres, blandt andet med fokus på gode ventefaciliteter, digital trafikinformation og cykelparkering.

Hvordan de præcise løsninger kommer til at se ud, skal afklares blandt andet i Hvidovre og Brøndby kommuner.

De samlede omkostninger til projektet ventes at løbe op i godt 34 millioner kroner. Letbanepartnerne har afsat 25 millioner kroner, blandt andet fordi en opgradering af buslinje 500S vil kunne give flere passagerer til letbanen.

Buslinje 500S vil samtidig være en vigtig buslinje i forhold til de store udviklingsprojekter, der er på tegnebrættet i både Brøndby og Hvidovre. I Brøndby handler det blandt andet om udvikling af Sportsbyen Brøndby, og i Hvidovre om en udvidelse af Avedøre Holme.

I både Hvidovre og Brøndby og Region Hovedstaden arbejdes der på at få et tilskud fra en særlig pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Der er søgt om et beløb på godt 17 millioner kroner i trafik-, bygge- og boligstyrelsen.

arrow Letbanen giver trafikbøvl: Trafikanter får ekstra information
05. september 2018 kl. 08:53 Opdateret: kl. 08:53
arrow Letbanen er nu en realitet
26. februar 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:35