25. maj 2019
Kunstneren Veronica Hodges og hendes assistent Camilla Ailurophile er i gang med at placere de store, bærende grene til reden i Albertslund.
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Veronica Hodges og hendes assistent Camilla Ailurophile er i gang med at placere de store, bærende grene til reden i Albertslund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En flydende rede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flydende rede
Vestegnen - 08. juli 2018 kl. 07:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunstneren Veronica Hodges er i gang med at bygge en af »Livets reder« ved rådhussøen i Albertslund. Og reden i Albertslund er noget særligt.

arrow Læs også: Kom og vær med: Bygger rede i Ishøj

Den kommer nemlig til at flyde på rådhussøen i Albertslund, når den er bygget færdig. En lille bro sørger for, at man kan komme tørskoet fra kanten af søen og ud til reden.

Lige nu er Veronica Hodges og hendes assistent Camilla Ailurophile i gang med at placere de store grene, der skal udgøre redens »skelet«. Derefter skal hundredvis af grene flettes sammen til en rede, der er så stor, at man sagtens kan stå op inde i den og sidde i den.

Reden i Albertslund er én ud af seks reder, der tilsammen skal danne kunstværket »Livets reder« i forbindelse med Vestegnens Kulturuge. Der er allerede bygget reder i Rødovre, Ishøj og Hvidovre, og nu er turen kommet til Albertslund.

Her bliver reden bygget på en platform, der kan sættes ud på rådhussøen. Platformen er bygget et andet sted, og det var ikke uden problemer at få platformen transporteret til Albertslund.

- Den var simpelthen for stor til at komme under motorvejsbroerne, så der måtte findes alternative løsninger, fortæller Veronica Hodges.

Planen er, at der bygges på reden i Albertslund frem til omkring 1. august - dog afbrudt af dage på værkstedet og perioder med ferier. Efter Albertslund skal Veronica Hodges og Camilla Ailurophile bygge rede i Vallensbæk.

Det er hårdt arbejde at bygge rederne, og vejret har ikke gjort det nemmere, fordi grenene er blevet tørre og dermed vanskeligere at forme, når de skal flettes sammen.

- Vi har regnet ud, at der går cirka 500 kilo grene til hver rede, siger Veronica Hodges.

Af samme årsag er Veronica Hodges og Camilla Ailurophile rigtig glade for de frivillige, der har hjulpet med at bygge rederne - og dermed selv er blevet en del af kunstværket.

- Folk er meget velkomne til at være med, det er en stor hjælp, siger Veronica Hodges.

Interesserede kan komme forbi, eller følge med på Facebook-siden: Livets reder Vestegnens Kulturuge 2018, hvor der løbende er opdateringer.

Skal flyve fra egen rede

Kunstneren Veronica Hodges spænder vidt med sin produktion og favner både kommerciel udsmykning og eksperimenterende scenografi, fine detaljer og store formater. Flere vil huske Veronica Hodges for hendes smukke installationer i forbindelse med Rødovre Centrums 50-års jubilæum for et par år siden, ligesom hun også har formet værker til shoppingcentret City 2. Hun arbejder gerne med papir som materiale, og hun er kendt for sine udsmykninger med papirfugle.

Lige nu er der fokus på byggeriet af rederne, men værket fuldendes senere med papirfugle. Idéen er, at hver kommune har sin »egen« lokale fugleart i reden, så installationen på én gang bliver forskellig og genkendelig, når publikum bevæger sig på tværs af kommunegrænserne under Vestegnens Kulturuge. Bag det samlede værk er der en vision om, at publikum vil flyve fra egen rede og komme rundt og se alle rederne på Vestegnen. De fleste af rederne vil stå synligt, men enkelte er gemt lidt væk fra gade og vej.

I Albertslund er det isfuglen, der får sin rede ude på rådhussøen. Det var fugleglade albertslundere, som var med til at vælge netop denne art.

- Isfuglen er set og fotograferet af flere borgere i naturområdet ved St. Vejleådalen, hvor den udnytter sine eminente fiskeevner. Derfor er det oplagt, at vi skal have en rede med denne smukke fugl. At det også bliver kulturugens eneste flydende rede er ekstra specielt, og jeg glæder mig meget til opleve kultur i vandet, siger borgmester Steen Christiansen.

Papirfuglene vil blive klippet og formet i et særligt coated papir, der kan klare vand og vejr. Veronica Hodges er gået i gang med at klippe fuglene, men de landet først i rederne op til starten af Vestegnens Kulturuge.

På tværs af kommuner

»Livets reder« er det overordnede kunstprojekt under Vestegnens Kulturuge 2018 - ligesom trækæmperne var det for nogle år siden.

De seks reder med fugle vil stå færdige til Vestegnens Kulturuges start den 7. september. Rederne kan opleves i et par år, men eftersom de opføres i naturmaterialer, vil de efterhånden blive nedbrudt.

Vestegnens Kulturuge finder som altid sted i uge 37 - i år fra fredag den 7. til søndag den 16. september. Lige nu er man i gang med at forberede det omfattende program, hvor det overordnede tema er »Mellem lys og skygge«.

Vestegnens Kulturuge er et kulturfællesskab mellem seks kommuner på Vestegnen: Albertslund, Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup, og tilbyder borgere på Vestegnen en hel uge med forskellige kulturoplevelser og aktiviteter på tværs af kommunegrænserne.

Livets reder på Vestegnen
  • Her kan man finde rederne, der er eller bliver bygget i denne rækkefølge:
  • Rødovre: En vibe-rede i Heerup Museets have.
  • Ishøj: En klyde-rede i Ishøj Byhave ud for biblioteket.
  • Hvidovre: En svale-rede på Hvidovre Kirkeplads ved Rytterskolen.
  • Albertslund: En isfugle-rede i søen ved Albertslund Rådhus.
  • Vallensbæk: En svane-rede på det nye grønne strøg langs Vallensbæk Torvevej.
  • Høje-Taastrup: En solsorte-rede ved Medborgerhuset i Taastrup.
arrow Video og billeder: Bygger reder på Vestegnen
19. april 2018 kl. 16:25 Opdateret: kl. 16:25