20. januar 2021
Team Rynkeby Vestegnen starter turen til Paris fra fanzonen ved Brøndby Stadion. Fra venstre er det Brøndby-direktør Ole Palmå, vicekaptajn på Team Rynkeby Vestegnen Morten Dyrner, kaptajn Henriette Mørup Sørensen, og Brøndby-borgmester Kent Magelund, der også er rytter på Team Rynkeby Vestegnen. Foto: Kenn Thomsen
Team Rynkeby Vestegnen starter turen til Paris fra fanzonen ved Brøndby Stadion. Fra venstre er det Brøndby-direktør Ole Palmå, vicekaptajn på Team Rynkeby Vestegnen Morten Dyrner, kaptajn Henriette Mørup Sørensen, og Brøndby-borgmester Kent Magelund, der også er rytter på Team Rynkeby Vestegnen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ægte Vestegns-start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ægte Vestegns-start
Vestegnen - 07. marts 2019 kl. 15:14
Af Peter Erlitz

Når rytterne på Team Rynkeby Vestegnen sætter kursen mod Paris i den gode sags tjeneste, kommer det til at ske fra fanzonen på Brøndby Stadion.

arrow Læs også: Millioner til alvorligt syge børn

- Hvad er mere synonymt for Vestegnen end netop Brøndby IF? Så vi er rigtig glade for, at vi nu får mulighed for at sende holdet af sted fra Brøndby Stadion med al den værdi, det giver for hele holdet, sponsorer og samarbejdspartnere.

Sådan lyder det fra kaptajnen for Team Rynkeby Vestegnen, Henriette Mørup Sørensen, efter Brøndby IF har sagt ja til, at starten kan finde sted fra fanzonen ved Brøndby Stadion.

Fællesskab

Team Rynkeby har eksisteret i mange år, men 2019-udgaven er den første med et Team Rynkeby Vestegnen. Det er lokale ildsjæle, der har taget initiativet til et hold fra Vestegnen.

- Jeg synes vi netop her på Vestegnen er i stand til at stå sammen om et godt formål. Vestegnen vrimler af velgørenhed, og at man vil hinanden. Jeg kender Vestegnen for værdier som fællesskab og loyalitet, siger kaptajn Henriette Mørup Sørensen.

- Og hvad er så mere nærliggende end at starte fra Brøndby Stadion. Netop Brøndby IF er et eksempel på det gode fællesskab, vi har på Vestegnen, tilføjer hun.

Det endelige program for lørdag den 29. juni, der er dagen, hvor Team Rynkeby Vestegnen starter den cirka 1.200 kilometer lange tur til Paris, er ikke helt på plads endnu.

Der bliver dog arbejdet på forskellige aktiviteter og underholdning, ligesom sponsorer vil få mulighed for at vise deres firmaer og produkter frem. Endelig er det tanken, at de besøgende kan komme på en guidet rundvisning på Brøndby Stadion.

- Vi er virkelig glade for, at Brøndby IF har valgt at bakke op, siger Henriette Mørup Sørensen.

Kæmpestort

Brøndbys borgmester Kent Magelund - der selv cykler med på Team Rynkeby Vestegnen - kalder det en win-win situation.

- Det er kæmpestort, at vi kan starte turen fra fanzonen på Brøndby Stadion, og jeg vil gerne rose Brøndby IF for at have taget så positivt imod idéen. Team Rynkeby og Brøndby IF deler mange af de samme værdier, så det er win-win for både holdet og klubben, siger Kent Magelund.

Han håber, at der kan skabes en festlig formiddag, både før og efter rytterne fra Vestegnen sendes af sted mod Paris - en festdag, som også kan trække mange tilskuere fra nær og fjern.

Team Rynkeby handler om at samle penge ind til kritisk syge børn - blandt andet bliver der hvert år doneret millioner af kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Indtægterne går ubeskåret til de syge børn og deres familier - deltagerne på Team Rynkeby-holdet får, populært sagt, ikke noget foræret.

De skal selv betale for at være med, Deltagerbetalingen skal blandt andet dække udgifterne til racercykel, cykeltøj, hoteller og mad, og hjemtransport fra Paris. Desuden kan der komme ekstra udgifter, fx til yderligere udstyr.

Samtidig skal »Rynkerne«, som deltagerne populært kaldes, også gøre en indsats for at skaffe sponsorer til holdet.

Team Rynkeby Vestegnen
  • Team Rynkeby Vestegnen består af 52 cykelryttere og 11 servicefolk.
  • Cykelturen til Paris afvikles fra den 29. juni til den 6. juli 2019.
  • Det er 18. gang Team Rynkeby kører til Paris i den gode sags tjeneste. Der deltager 19 hold fra Danmark - blandt andet Team Rynkeby Vestegnen - og desuden deltager der hold fra Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Tyskland.
  • Team Rynkebys primære formål er at indsamle penge til børn med kritisk sygdom. De penge, som Team Rynkeby indsamler, går i Danmark ubeskåret til to organisationer: Børnecancerfonden og Børnelungefonden.
  • I 2018 gik der 29,4 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden i Danmark.
arrow Billeder: Vestegnens »Rynker« er på vej mod Paris
29. juni 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37
arrow Vestegnen cykler mod Paris
27. juni 2019 kl. 06:45 Opdateret: kl. 06:45
arrow De vigtige vandbærere
02. juni 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:13
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?