16. juni 2019
Eleverne i 8. klasserne har forvandlet triste betonfacader til flotte vægmalerier. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Eleverne i 8. klasserne har forvandlet triste betonfacader til flotte vægmalerier. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever sætter et markant aftryk på deres skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever sætter et markant aftryk på deres skole
Vestegnen - 09. februar 2019 kl. 13:55
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det har været sjovt, spændende - og rigtig koldt.

Sådan lød det fra Bella fra 8. klasse på Præstemoseskolen i Hvidovre, da der forleden var fernisering på de store malerier, som cirka 60 elever i 8. klasserne har udført sammen med den verdensberømte kunstner Victor Ash.

Eleverne i 8. klasserne har i løbet af en kunstuge fået sat et markant aftryk på deres skole. De store portrætter af truede dyr har forvandlet triste betonfacader til spændende kunst, og har givet skolen et markant løft - både for de elever, lærere og forældre, som til daglig bruger skolen, og for omgivelserne. Og det er et løft, som er synligt i mange år efter eleverne har forladt skolen i Hvidovre.

På Præstemoseskolen har man haft kunstuger siden 2005. I år har været den største og mest krævende. Der er tale om malerier i stor skala, og arbejdet er for en stor del foregået udendørs, så det har været pivkoldt for kunstneren, lærerne og eleverne.

Eleverne har arbejdet i grupper, der hver skulle vælge et truet dyr. Eleverne har så lært, hvordan de skulle tegne portrættet af dette dyr op, og efterfølgende male det. Både kreativitet og læring har indgået, for eleverne skulle også vide noget om de enkelte dyr og deres levevilkår midt i en tid med klimaforandringer, plastik i verdenshave, skovfældninger mm.

Der er blevet malet ulv, orangutang, bier, odder, isbjørn, leopard, pingvin, sæl, panda, koala og polarræv. De store, flotte og intense dyreansigter kan nu ses rundt om på skolens udendørsarealer.

For den verdenskendte kunstner Victor Ash har ugen på Præstemoseskolen været en rigtig god oplevelse, fortalte han ved ferniseringen, hvor mange forældre var mødt frem.

Victor Ash er kendt for sine store vægmalerier med ofte enkle motiver. Han har lavet udsmykninger både inden- og udendørs, og hans værker kan opleves i både København, Berlin, Paris, New York og mange andre steder.