27. september 2021
Efterår på vej.
Efterår på vej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterårets glæder på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårets glæder på Vestegnen
Opdateret 10. september 2015 kl. 07:29
Vestegnen - 10. september 2015 kl. 07:27
Af Www.Birgitte-B.Dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Kalenderen fortæller, at sommeren er slut. Den var god og dårlig på samme tid. Kort og lang på samme tid. Nu er vi gået ind i efteråret. En tid med tiltagende mørke, blæst, regn og kulde. Men også en dejlig tid, hvor bladene på træerne maler byen rød, grøn, brun, gul og lilla og Vestegnens mange åndehuller som skov og strand stadig er i spil til en god tur ud i naturen. Jeg håber selv på en mild opstart af efterår. Lange varme dage med en sol, der er dejlig varm, men ikke for varm. Dage, hvor man kan finde et vindstille hjørne og lade solen skinne på ansigtet. I håbet om at lade op til den kommende vinter. Efteråret er for mig også tiden, hvor skoven kalder. Gåture efter brombær og jagten på de bedste kastanjetræer. Eller indsamling af nødder og hoppen i store blad-bunker.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Egentlig er det ret underligt, at jeg ser frem til alle disse ting. For jeg har ikke nogen krog at sidde i. På min altan står blæsten som regel lige på og der er alt andet end vindstille. Hvis jeg når ud til brombær stederne, inden de er ribbet af alle andre, så når ungerne at spise de plukkede brombær, inden vi kommer helt hjem. De er desuden for længst blevet for store til at gide sidde og lave kastanjedyr med mig. Og nødder spiser jeg ikke selv pga. allergi. Plus at det om efteråret er super irriterende at cykle i alle de nedblæste blade, fordi der som regel kan gemme sig al muligt 'snask' under dem, der bare kalder på en punktering.

Så hvorfor er det så, så magisk med det efterår? Det er på mange måder en mere fredfyldt årstid. Der er ikke noget pres over at skulle være i total topform (bikini-form). Jagten på at få den perfekte brune hud med 'et solkysset strejf i håret' er overstået. Om efteråret er det helt legalt at iføre sig tykke trøjer og løse bukser - og bruge en hel eftermiddag på at bælle varm kakao ad libitum. At lave pandekager og tænde stearinlys, når mørket falder på. Det er helt i orden at være skummetmælksfarvet med topmave. Det er tilladt at skippe løbeturen og blive inde i den varme stue, når regnen siler ned. Det er indbegrebet af hygge og helt uden pres. Det er derfor jeg elsker efteråret.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Stemmer du til kommunalvalget i år?