22. juni 2021
Visitationszonen i Ishøj.
Visitationszonen i Ishøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymret for nye voldelige episoder: Politiet indfører visitationszoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymret for nye voldelige episoder: Politiet indfører visitationszoner
Vestegnen - 16. september 2019 kl. 18:09
Af Peter Erlitz

Næsten samtidig med, at beboere i Ishøj mandag aften går på gaden for at udtrykke deres sorg over søndag aftens skuddrab, så indfører Vestegnens Politi visitationszone i dele af Ishøj

arrow Læs også: Vil skabe tryghed: Visitationszoner forlænges

Visitationszonen gælder fra mandag den 16. september kl. 18 til foreløbig mandag den 30. september kl. 18.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er en skudepisode på Gildbrovej søndag den 15. september kl. 21.16, hvor to 22-årige blev ramt af skud, og den ene afgik ved døden.

Samtidig oprettes der visitationszoner i dele af Københavns Politikreds og Midt- og Vestsjællands Politikreds, fordi politiet vurderer, at der er tale om en konflikt mellem kriminelle grupperinger i dele af det storkøbenhavnske område.

- Vi har sat massivt ind for at for skabe tryghed i Ishøj, og vi samarbejder tæt med vores nabopolitikredse om at få retsforfulgt de skyldige, siger Vestegnens Politis politidirektør Kim Christiansen.

Visitationszonen afgrænses mod Hundige (syd) langs kommunegrænsen til Greve Kommune, mod Vallensbæk Strand (nordøst) langs kommunegrænsen til Vallensbæk Kommune og mod nordvest langs Køge Bugt Motorvejen/Motorring 4, som dog ikke er omfattet.

Også i Hundige er der indført en visitationszone i Gersagerparken, Askerødbebyggelsen, Hedelunden og Valhallen i Hundige/Greve.
Den er gældende de næste 14 dage frem til mandag den 30. september klokken 12.00.

Baggrunden for visitationszonen er, at der efter politiets vurdering er en forøget risiko for, at der i området foretages strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred og velfærd.

Der er ved vurderingen lagt vægt på, at der efter politiets vurdering aktuelt verserer en voldelig konflikt mellem to kriminelle grupperinger i København og Hundige/Greve, hvilket allerede lokalt har ført til flere voldelige sammenstød, herunder en skudepisode på adressen Over Bølgen i Greve den 11. september. Det er politiets vurdering, at der i øjeblikket er en meget anspændt stemning i området, og at de implicerede grupperinger - og personer med tilknytning til disse - har adgang til våben.

Det er derfor på baggrund af de seneste hændelser og efterforskning i den forbindelse politiets vurdering, at der foreligger en risiko for yderligere voldelige episoder.

Visitationszone i Hundige/Greve
arrow Så mange er blevet visiteret
30. september 2019 kl. 17:21 Opdateret: kl. 17:21
arrow Fortsat konflikt blandt kriminelle: Forlænger visitationszoner
30. september 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:11
arrow Efter skuddrab: - Vi må ikke give efter for frygt og utryghed
18. september 2019 kl. 13:59 Opdateret: kl. 13:59
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?