15. juli 2020
Vestegnens Politi har indført visitationszone i en del af Ishøj efter skyderiet lørdag aften.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi har indført visitationszone i en del af Ishøj efter skyderiet lørdag aften.
Foto: Lauridsen, Mikkel Arboe (MLA057)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter nyt skyderi: Politiet indfører visitationszone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter nyt skyderi: Politiet indfører visitationszone
Vestegnen - 23. september 2018 kl. 00:11
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter skyderiet lørdag aften ved benzintanken på hjørnet af Ishøj Stationsvej, Landlyst Vænge og Vildtbanevej i Ishøj, har Vestegnens Politi besluttet at indføre visitationszone i en del af Ishøj.

arrow Læs også: Politiet søger vidner efter skyderi

Visitationszonen er allerede gældende og vil - foreløbig - vare frem til søndag den 21. oktober 2018 kl. 00:00.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er to skudepisoder - lørdag den 15. september på Ishøj Parkvej, hvor to mænd blev ramt, og igen lørdag aften den 22. september på Landlyst Vænge, hvor ingen er meldt ramt.

Politiet vurderer, at episoderne kan relateres til en aktuel konflikt i det storkøbenhavnske område efter en bandegruppering fra Nørrebro er blevet splittet op i nye grupperinger med forbindelse til Nørrebro/Nordvest-området i København og Greve/Hundige-området.

- Borgerne i Ishøj skal kunne føle sig trygge, og de her skyderier skal standses - det er vores prioritet. Derfor er vi talstærkt til stede i aften og de kommende dage - og en visitationszone er et godt værktøj til at gøre det svært for bandefolk at bedrive deres kriminalitet, siger politidirektør Kim Christiansen, Vestegnens Politi.

Cirka kl. 21.45 lørdag aften rykkede Vestegnens Politi talstærkt ud til anmeldelse om skud ved tankstationen på Landlyst Vænge i Ishøj.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at der fra en lys - muligt champagnefarvet - Mercedes A180 blev skudt mod en gruppe personer, hvorved tre skud ramte biler. Politiet har ikke fået melding om, at nogen er ramt.

Mercedesen kørte efterfølgende væk i retning mod motorvejen.

Vestegnens Politi efterlyser vidner, som har set eller hørt noget mistænkeligt før, under eller efter skyderiet. Man kan henvende sig døgnet rundt til Vestegnens Politi på telefon 43861448 eller via 114.

Politiet i København, i Midt- og Vestsjælland, på Vestegnen og Rigspolitiet arbejder tæt sammen for at bringe skyderierne til ophør.

Visitationszonen i Ishøj er afgrænset af en linje sydvest ad Ishøj Strandvej - vest langs kommunegrænsen mod Greve Kommune - nordøst ad Motorring 4/Køge Bugt Motorvejen - sydøst langs kommunegrænsen mod Vallensbæk Kommune.

Motorring 4/Køge Bugt Motorvejen er ikke en del af visitationszonen. Ishøj Strandvej er en del af visitationszonen.

arrow Politiet ikke på bar bund: - Vi skal nok få det løst
23. september 2018 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:35
arrow Opdateret: Melding om skud: Politiet massivt til stede
22. september 2018 kl. 22:22 Opdateret: kl. 22:22
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?