19. juni 2021
Her ses Ugo Rondinones værk The Sun at 12 am fra 2019, som i øjeblikket kan opleves på Arken. Foto David Stjernholm
Her ses Ugo Rondinones værk The Sun at 12 am fra 2019, som i øjeblikket kan opleves på Arken. Foto David Stjernholm
Foto: David Stjernholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyk ned i guldets magiske og okkulte aspekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyk ned i guldets magiske og okkulte aspekter
Vestegnen - 10. juni 2021 kl. 06:49

Fra oldtidens solkulter til de store verdensreligioner i dag - til alle tider er guldet blevet forbundet med troen på de højere magter og til håbet om et efterliv.

Foredrag på onsdag

Lyt med, når Arken inviterer til et spændende foredrag om troens guld i anledning af museets aktuelle særudstilling Guld og magi. Gyldne skatte fra Nationalmuseet stråler i særudstillingen Guld og magi om kap med den allerstørste samtidskunst af danske og internationale kunstnere.

Onsdag den 16. juni kl. 17.30 zoomer udstillingsassistent Sarah Pihl Petersen ind på en af udstillingens centrale tematikker - nemlig guldets særlige plads i vores trosunivers. Foredraget tager tilhørerne med på en rejse fra oldtidens hedenske solkulter og alkymisternes esoteriske eksperimenter til de store verdensreligioner i dag, og dykker ned i guldets overjordiske, okkulte og magiske aspekter.

Foredraget er gratis for gæster med entré til museet, men billetreservation er nødvendig via arken.dk/kalender

Guld og magi

I særudstillingen Guld og magi går gyldne skatte fra Nationalmuseet i dialog med den største samtidskunst. Udstillingen tager publikum med på en rejse gennem mange årtusinder for at udforske guldets magt og magi, som mere end nogensinde optager kunsten i dag.

Internationale stjernekunstnere som Damien Hirst, Sylvie Fleury, Lorna Simpson, Thomas J. Price, Bill Viola og Ugo Rondinone viser i deres værker, hvordan rigdom, identitet og magtudøvelse er vævet tæt sammen, og de sætter spot på vores evige jagt på lykke og skønhed gennem guldet. Guld og magi kan opleves på Arken til og med den 8. august.

Bemærk, at der er krav om brug af mundbind eller visir samt fremvisning af gyldigt coronapas og ID, når du besøger Arken.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?