17. september 2019
En 55-årig bedstemor er her i Retten i Glostrup blevet dømt for ruskevold mod sit barnebarn, da han var fire måneder gammel.
En 55-årig bedstemor er her i Retten i Glostrup blevet dømt for ruskevold mod sit barnebarn, da han var fire måneder gammel.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dreng på fire måneder i livsfare: Bedstemor dømt for ruskevold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dreng på fire måneder i livsfare: Bedstemor dømt for ruskevold
Vestegnen - 26. marts 2019 kl. 15:08
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lille dreng fra Hvidovre risikerer at få livsvarige skader, efter han i september 2017 fik en blødning i hjernen. Nu er drengens bedstemor blevet idømt halvandet års fængsel for såkaldt ruskevold.

Den 55-årige bedstemor har under hele sagen nægtet sig skyldig, og da dommen blev afsagt i Retten i Glostrup, valgte hun at anke på stedet. Det bliver således Østre Landsret, der skal sætte punktum i sagen.

Det hele startede i september 2017, hvor den dengang fire måneder gamle dreng blev indlagt på hospitalet i livsfarlig tilstand. På hospitalet fandt man ud af, at babyen havde blødninger i hjernen og i øjnene. Desuden fandt man på hospitalet ud af, at drengen - foruden de nye blødninger - også havde blødninger af ældre dato.

Vestegnens Politi begyndte en efterforskning, og Hvidovre Kommune fjernede drengen, som blev anbragt i familiepleje, hvor han fortsat er. Politiet satte gang i en større efterforskning, der omfattede både vidneafhøringer, afhøringer af forskelligt social- og sundhedspersonale, læger mm.

Blandt andet havde en nabo den pågældende dag i september hørt barnegråd i to-tre timer, hvorefter bedstemoderen havde råbt af barnet: »Nu skal du holde kæft«. Så fulgte nogle lyde fra lejligheden, og derefter blev der helt stille.

Ambulance og politi kom til lejligheden, og den fire måneder gamle dreng blev akut kørt på hospitalet. Læger har fastslået, at han var i livsfare.

Efter den grundige efterforskning valgte anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi at tiltale den 55-årige kvinde for fire tilfælde af ruskevold mod den lille dreng. Retten i Glostrup frifandt kvinden for de tre tilfælde, fordi det ikke uden rimelig tvivl kunne bevises, at hun var skyldig. Bedstemoderen blev dømt skyldig i det fjerde forhold, og fik altså en straf på halvandet års ubetinget fængsel for grov vold. Desuden skal kvinden betale en erstatning på 30.000 kroner til drengen.

Anklagemyndigheden talte for, at den 55-årige kvinde skulle fængsles efter dommen, men Retten i Glostrup bestemte, at hun skal være på fri fod indtil ankesagen er afgjort i Østre Landsret. En afgørelse, som anklagemyndigheden vil anke til landsretten.

Det ligger fast, at drengen har fået skader af volden, og at der er risiko for at drengen vil få livsvarige mén. En endelig prognose må dog afvente, at drengen bliver ældre.