18. oktober 2019
Døvelandsholdet skal til EM i Grækenland til sommer.
gallery icon

Se billedserie

Døvelandsholdet skal til EM i Grækenland til sommer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døvelandsholdet møder FC Kvickly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døvelandsholdet møder FC Kvickly
Vestegnen - 18. maj 2019 kl. 09:57
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 19 maj går det løs på Albertslund Stadion. Dansk Døve-Idrætsforbunds herrelandhold i fodbold skal spille mod FC Kvickly - et sammensat hold, som blandt andet varehuschef i Kvickly Albertslund, Jonas Møller Christensen, er med på.

- Jeg er selv født døv, så døvesporten betyder meget for mig. Det er en nichesport, som ikke er støttet af DBU. Det er egenfinansieret, siger Jonas Møller Christensen om en af grundene til, at han og Kvickly har taget initiativ til kampen.

Landsholdet skal nemlig til EM i Grækenland til sommer og har brug for økonomisk støtte.

Ideen opstod sidste år, da kvindernes døve landshold i håndbold havde vundet VM. Jonas Møller Christensen tog med ud i lufthavnen og tog imod holdet. Kvindernes glæde over at blive fejret inspirerede ham og fodboldslandstræneren for døveholdet til arrangere støttekampen.

Mangfoldigt hold
FC Kvickly holdet er Jonas Møller Christensen i fuld gang med at sætte, og det bliver et mangfoldigt hold, som blandt andet inkluderer Kvicklys direktør, en divisionsspiller og spillere fra to lokale klubber.

- Som det er lagt i søen, skal vi spille to gange 35 minutter. Jeg har fandeme ikke luft til mere. Jeg render kun rundt på gulvet i Kvickly til hverdag, siger Jonas Møller Christensen, som da også har en klar strategi for dagen:

- Jeg skal stå som en god angriber og skovle bolde ind. Jeg skal stå stille og roligt, så må de unge løbe rundt, siger den 32-årige varehuschefen.

I første halvleg vil FC Kvickly kunne høre, men i anden halvleg vil det være på samme vilkår som døvelandsholdet.

- Vi får »dutter« i øret, så vi ikke kan høre. Jeg har prøvet at spille med det før, og det er svært. Man kan ikke råbe til hinanden, som man er vant til. Eller jo, det kan man godt, men ingen hører det, siger Jonas Møller Christensen med et grin.

- Det bliver god underholdning. Vi spiller for at vinde, men vores hold vinder ikke på kondition, så vi må vinde på en anden måde, siger han.

Kampen starter søndag den 19. maj klokken 12 på opvisningsbanen

Billetter til kampen koster 50 kroner og kan købes i kiosken i Kvickly Albertslund. Der vil også være billetsalg på dagen. Alle billetindtægter går direkte til døvelandsholdet.