27. juli 2021
Photo by Kim Matthai Leland, www.leland.dk
Foto: Photo by Kim Matthai Leland, www.leland.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt som stråmand i million-svindel med moms og skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt som stråmand i million-svindel med moms og skat
Opdateret 26. februar 2016 kl. 19:42
Vestegnen - 25. februar 2016 kl. 17:14
Af Peter Erlitz

En 36-årig mand fra Ishøj er blevet kendt skyldig i at have medvirket til grov moms- og skatteunddragelse. Retten i Glostrup gav manden en straf på to og et halvt års fængsel - hvoraf de seks måneder blev gjort ubetinget. Desuden fik han en tillægsbøde på 4,8 millioner kroner.

Den 36-årige mand har nægtet sig skyldig i anklagerne om moms- og skatteunddragelse, da han ikke vidste, hvad der foregik i virksomheden.

Sagen går tilbage til en cirka halvandet år lang periode i 2010 og 2011.

Den 36-årige mand fra Ishøj gav lov til, at en anden person oprettede et firma i hans navn. Det er ikke lykkedes myndighederne og politiet at finde denne person.

Firmaet blev oprettet med adresse hos den 36-årige mand i Ishøj, og der blev også oprettet en konto med hævekort i hans navn. Den 36-årige har forklaret, at han stort set ikke havde noget med firmaet og dets drift at gøre.

Der var tale om et rengøringsfirma med en pæn omsætning, der blev sendt fakturaer til kunderne og de ansatte havde travlt ved rengøringsvognene. Ifølge anklagen undlod firmaet dog at afregne moms og skat for at beløb på næsten 10 millioner kroner. Blandt andet blev der ikke afregnet A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for de ansatte.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi rejste tiltale mod den 36-årige mand for at have medvirket til unddragelse af skat og moms. Selv om den 36-årige mand fra Ishøj »kun« var stråmand, og kun i yderst begrænset omfang havde kendskab til virksomhedens drift, så blev han kendt skyldig af Retten i Glostrup. Budskabet i dommen er, at man også som stråmand kan straffes i sådanne sager.

Den 36-årige mand tog betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?