27. september 2020
En 54-årig mand fra Rødovre er idømt halvandet års fængsel for besiddelse og handel med amfetamin.
En 54-årig mand fra Rødovre er idømt halvandet års fængsel for besiddelse og handel med amfetamin.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for handel med amfetamin: - Jeg har kvajet mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for handel med amfetamin: - Jeg har kvajet mig
Vestegnen - 05. august 2020 kl. 11:26
Af Peter Erlitz

En 54-årig mand fra Rødovre har fået en dom på halvandet års fængsel for besiddelse og handel med amfetamin.

Han har tilstået og modtog dommen.

Det var økonomiske problemer, der i foråret fik den 54-årige mand til at begynde på handel med amfetamin. Indtil da havde den 54-årige familiefar fast arbejde og en tryg base, men økonomien hang i laser og kunne ikke løbe rundt - blandt andet med udsigten til en større tandlægeregning.

Han startede med at købe 100 gram amfetamin med henblik på videresalg. Efter kort tid købte han yderligere 500 gram, som blev solgt til en mindre kreds af kunder, som kontaktede ham via en telefon, han havde til formålet. Selv har den 54-årige mand ikke taget amfetamin.

Tiden som amfetamin-handler varede dog ikke mere end to-tre måneder. En aften i begyndelsen af juni blev han stoppet af Vestegnens Politi, da han kørte på Avedøre Havnevej i Hvidovre. I bilen fandt politiet amfetamin, et større pengebeløb og en signalpistol, og den 54-årige mand blev anholdt.

Vestegnens Politi foretog efterfølgende en ransagning i hjemmet i Rødovre, og her blev der fundet amfetamin, vægt og salgsposer. Politiet beslaglagde i alt 418 gram amfetamin i bilen og i huset. Det var, hvad der tilbage af de 600 gram amfetamin, han havde købt, og han havde altså nået at videresælge 182 gram af stoffet.

Den 54-årige mand har fra starten erkendt. Allerede i grundlovsforhøret dagen efter anholdelsen, hvor den 54-årige blev varetægtsfængslet, udtalte manden, at han havde kvajet sig ved at begynde at sælge stoffer.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi rejste tiltale mod manden, der ikke tidligere er straffet, for besiddelse af amfetamin med henblik på videresalg, og for ulovlig våbenbesiddelse.

Forleden blev sagen afgjort som en tilståelsessag. Den 54-årige mand ønskede simpelthen at få sagen ud af verden og komme videre.

Retten i Glostrup idømte den 54-årige mand halvandet års ubetinget fængsel. Han modtog dommen. Han er fortsat fængslet, indtil han kan starte afsoning af straffen.

Den 54-årige mand fik også konfiskeret cirka 18.000 kroner i kontanter, som stammede fra salg af amfetamin.

Har debatten om sexisme taget overhånd?