18. januar 2021
Billedet her er fra sidste års »Frivillighed på Skoleskemaet«. Foto: Vallensbæk Kommune
Billedet her er fra sidste års »Frivillighed på Skoleskemaet«. Foto: Vallensbæk Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digital mobning og unge flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digital mobning og unge flygtninge
Vestegnen - 11. september 2016 kl. 08:15

Ni folkeskoleklasser vil i løbet af Vestegnens Kulturuge knokle med frivillige tiltag som del af projektet »Frivillighed på Skoleskemaet«. De arbejder ud fra to meget aktuelle temaer, nemlig digital mobning og unge flygtninge. Resultatet kan ses af alle til »Festlig Fredag« ved Vallensbæk Stationstorv.

Godt og vel 225 elever fra Vallensbæk Skole, Pilehaveskolen og Egholmskolen skal i gang med »Frivillighed på Skoleskemaet«. Her skal der udvikles ideer til frivillige tiltag indenfor temaerne digital mobning og flygtninge. Temaerne er stillet af henholdsvis Reden Ung og Ungdommens Røde Kors, der også deltager i forløbet.

»Digital sexmobning og deling af billeder på nettet er blevet et udbredt fænomen. Og hvad kan man gøre ved det? Det er en yderst relevant problemstilling i dag, hvor op imod hver femte i gymnasiealderen har prøvet at dele et nøgenbillede af sig selv. Reden Ung vil derfor med vores deltagelse i »Frivillighed på Skoleskemaet« gerne høre de unges egne ideer til frivillige tiltag, der kan hjælpe før, under og efter digital mobning,« udtaler Christina Wind fra Reden Ung.

»Frivillighed på Skoleskemaet« er et undervisningsforløb, der kombinerer hensigten om den åbne skole med kreativitet, innovation og aktivt medborgerskab. Eleverne kommer til at reflektere over deres egen rolle og ansvar for et godt samfund. Desuden øges deres indsigt i frivilligt arbejde, så håbet er at en god portion af dem i fremtiden selv prøver at gøre en forskel som frivillig. Konceptet er udviklet i Vallensbæk i 2014 med støtte fra Trygfonden og Fonden for Entreprenørskab.

Arbejdet vil ende op med mere end 40 ideer, som alle udstilles til Festlig Fredag den 16. september fra kl. 15.30. Det afsløres denne dag, hvem der vinder hovedprisen på 3000 kroner til klassekassen, udpeget af dommerpanelet bestående af politikere, ledere i kommunen samt Reden Ung og Ungdommens Røde Kors.

Hver besøgende kan også stemme om, hvilken gruppe, der fortjener de 1500 kroner til deres klassekasse som publikumspris. Alle, der stemmer, deltager i lodtrækning om to kilo skolekridt!

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?