3. december 2020
Det er vigtigt at huske, at Vestegnen er meget mere end en stor ghetto.
Det er vigtigt at huske, at Vestegnen er meget mere end en stor ghetto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det fine Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fine Vestegnen
Vestegnen - 29. september 2018 kl. 09:13
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Hun reflekterer over de fordomme, der kan være om bestemte områder - uanset det er Nørrebro eller Vestegnen. Her er hendes indlæg:

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Jeg havde engang en kollega, som boede på Nørrebro. Det ligger nogle år tilbage. Det var dengang, hvor der nærmest altid var negativ omtale af Nørrebro i medierne. Lige meget hvilken tv nyhedsudsendelse eller avis man åbnede, så var fokus på uroligheder og ballade på Nørrebro.

Han fortalte, hvordan han ofte blev mødt af fordomme omkring det sted, han boede med hans familie. Spørgsmål som »hvordan kan du holde ud at bo sådan et farligt sted?« og »hvordan kan du dog stå ved, at dine børn vokser op på sådan et forfærdeligt sted?« var næsten dagligdag.

Min kollega var (og er) rigtig glad for at bo midt på Nørrebro. Han og hans familie elsker mangfoldigheden og byens liv. Lige så meget som jeg elsker Vestegnen med dens grønne oaser og stranden midt mellem blandingen af de grå højhuse og røde murstensvillaer. Der hvor min kollega og jeg var i samme båd, var i mødet med andre og deres fordomme om vores hjemby.

For det er ofte, at ordet »forstæderne« bliver sagt i en mindre pæn tone. Det kan også godt blive ledsaget af en lettere rynken på næsen. Det kan gå an, hvis man søger mod nord (som i Nordsjælland) eller helt sydpå (altså Køge egnen). Værre bliver det, når man så fortæller, at det ikke er forstæderne lige rundt om - eller nord for - København. Og når talen falder på Vestegnen, så er det ret sikkert, at kommentarerne er noget med, at det ikke er det fineste område, man kan bo i.

Hvorfor det er sådan, ved jeg faktisk ikke. Det er måske en form for snobbethed eller uvidenhed. Eller en kombination af begge dele. Jeg tror på, at de mange fordomme om Vestegnen bliver pustet til i medierne. Og nogle gange af os selv, når vi genfortæller alle de dårlige historier, men ikke har fokus på de gode ting. Jeg har på fornemmelsen, at vi selv er en stor del af skabelsen af Vestegnens dårlige ry hos andre. Vi taler hellere vores område ned end op.

Det er ikke fordi, vi ikke har udfordringer, men det er der jo også i mange andre boligområder. Det er vigtigt at huske, at Vestegnen er meget mere end en stor ghetto. Faktisk er der ghettoer alle vegne i landet og ikke kun i København og de omliggende forstæder. Mit håb for fremtiden er at blive mødt med en positiv respons og en nysgerrighed på svaret om, hvor jeg bor. På den dejlige Vestegn.

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?