18. januar 2021
Kunstneren Thomas Dambo er manden bag trækæmperne rundt om på Vestegnen.
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren Thomas Dambo er manden bag trækæmperne rundt om på Vestegnen.
Foto: Jorgen Bresson DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den sidste kæmpe på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sidste kæmpe på vej
Vestegnen - 29. august 2016 kl. 11:02

Tilde, Louis, Teddy, Oscar og Thomas er allerede dukket op på hemmelige steder på Vestegnen. Nu får Hvidovre som den sidste af de seks kommuner sin kæmpe. Byggeri af Hvidovres kæmpe starter den 5. september.

arrow Læs også: Kæmperne kommer

Trækæmpen bliver bygget på Avedøresletten, men den præcise placering vil kommunen ikke afsløre:

»Hele idéen med skulpturerne er, at borgerne og andre gæster selv skal opdage skulpturen og området. Jeg har glædet mig og ser meget frem til, at vi får en kæmpe her i Hvidovre. Jeg håber, at kæmpen giver endnu flere borgere i kommunen lejlighed til at opdage og opleve det skønne naturområde vi i Hvidovre er beriget med at have på Avedøresletten. Jeg kan afsløre, at mange af vores skoleelever allerede kender stedet,« siger borgmester Helle Adelborg.

De seks gemte kæmper er bygget af den internationalt anerkendte kunstner Thomas Dambo, og sætter som en del af Vestegnens Kulturuge fokus på alle de dejlige naturområder på Vestegnen.

Når kæmpen i Hvidovre står færdig midt i Vestegnens Kulturuge, er det tanken, at borgerne skal kunne tage cyklen og tage på skattejagt og finde alle seks kæmper. Idéen med de gemte kæmper er, at få borgerne til at opdage og besøge de områder, der ligger lidt væk fra hovedvejene - og vise, at der overalt i kommunerne gemmer sig små og store oplevelser ud over det vi i forvejen kender Vestegnen for.

Kæmperne er bygget af genbrugstræ, og materialerne er fundet hos virksomheder i lokalområdet. I Hvidovre kommer genbrugstræet blandt andet fra ejendomme, der har stået til nedrivning. Nu får træet nyt liv i nogle år. Thomas Dambo og hans hold bygger kæmpen fra den 5.-9. september med hjælp fra lokale frivillige.

Thomas Dambos træskulpturer er kendt for deres overvældende dimensioner, humor og kærlighed til detaljen. De er milde og venlige og indbyder til leg. Der står allerede kæmper rundt om i Danmark og senest har kunstnerens værk »Happy Wall« været i Rio de Janeiro under OL.

Skulpturerne opføres som en del af Vestegnens Kulturuge i uge 37, hvor alle seks kæmper står færdige.

Man kan se det fulde program for kulturugen på www.vestegnenskulturuge.dk

arrow Trolden er sluppet løs i mosen
23. juni 2016 kl. 08:49 Opdateret: kl. 07:24
arrow Kæmpe trold i Hakkemosen
23. maj 2016 kl. 07:01 Opdateret: kl. 16:25
arrow Kæmpe indtager Strandparken
11. maj 2016 kl. 12:57 Opdateret: kl. 13:23
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?