30. maj 2020
Vagtcentralen har fået et nyt system, der mere præcist kan stedfæste et alarmopkald.
Vagtcentralen har fået et nyt system, der mere præcist kan stedfæste et alarmopkald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den præcise alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den præcise alarm
Vestegnen - 14. januar 2020 kl. 09:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ambulancer og redningskøretøjer kan nu spare vigtig tid, når de skal rykke ud til akutte hændelser. Det vil ny teknologi, som Hovedstadens Beredskab har taget i brug, sørge for.

Når man ringer 112 og har brug for hjælp, tæller hvert sekund. De fleste der ringer 112, ved præcist hvor de er - fx i deres hjem eller arbejdsplads, hvor de kan fortælle adressen til alarmoperatøren.

Vagtcentralen har dog hver dag opkald, hvor det kan være en udfordring at stedfæste uheldsstedet helt præcist - men nu har Hovedstadens Beredskab fået ny teknologi til at hjælpe.

Fra årsskiftet er AML - Avanced Mobile Location - implementeret på alle tre alarmcentraler i Danmark. Det er it-afdelingen i Hovedstadens Beredskab, der har stået for udvikling og implementering.

Systemet gør at alarmcentralen nu automatisk får overført den præcise position, det er en kæmpe hjælp, når der skal rykkes ud. Alarmoperatøren vil dog fortsat spørge til adressen - fx også hvilken etage man er på.

Alle telefoner med Android eller IOS styresystemer sender automatisk positionen. Hovedstadens Beredskab opfordrer til, at man opdaterer sin telefon til den nyeste version af styresystemet - så er man med.

Efter opkaldet er afsluttet, vil du modtage en sms fra alarmcentralen, der oplyser om hvordan de behandler de personlige data.

Tidligere fik vagtcentralen en cirka-position ud fra telefonens position i forhold til telemaster. Det var en noget usikker teknologi.

Der kan nemt være en radius på flere hundrede meter, hvor opkaldet kan komme fra - men med det nye system bliver positionen meget mere præcis.

Med det nye AML-system, mister 112-appen sin relevans, og vil langsomt bliver udfaset.

Alarmcentralen for Storkøbenhavn drives af Hovedstadens Beredskab. Alarmcentralens dækningsområde udgør 19 kommuner med et befolkningstal på cirka 1,5 millioner indbyggere.

Alarmcentralen modtager hvert døgn cirka 1.000 alarmopkald fra borgerne. 112-opkaldene til Alarmcentralen for Storkøbenhavn resulterer hvert år i næsten 100.000 akutte udrykninger med brandbiler eller ambulancer. Opkald om ambulancer bliver med det samme omstillet til Region Hovedstadens vagtcentral, som varetager disponeringen af ambulancer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?