29. september 2021
Brøndbyøstervej i Brøndby og Hvidovre blev genåbnet den 4. marts 2016. Foto: Banedanmark, april 2016
gallery icon

Se billedserie

Brøndbyøstervej i Brøndby og Hvidovre blev genåbnet den 4. marts 2016. Foto: Banedanmark, april 2016
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye jernbane - set fra oven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye jernbane - set fra oven
Opdateret 18. april 2016 kl. 13:07
Vestegnen - 17. april 2016 kl. 08:11
Af Peter Erlitz

Der bliver bygget løs på den nye jernbane i Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød, og med jævne mellemrum får Banedanmark optaget luftfotos af det imponerende anlægsarbejde.

arrow Læs også: Tonstunge broer på Vestvolden

I billedserien er der mulighed for at se den nye bro på Brøndbyøstervej, jernbanens passage gennem Vestvolden, den nye bro over Vallensbækgrenen og nye jernbanebroer i Solrød.

I marts åbnede Brøndbyøstervej i Hvidovre og Brøndby hen over Holbækmotorvejen. Vejen gik tidligere under Holbækmotorvejen, men Banedanmark har hævet vejen cirka 11 meter i forbindelse med anlæggelsen af den nye bane. På det nye luftfoto kan man se den genåbnede vej.

Den nye bane skal passere Vestvolden i Hvidovre. Banedanmark omlægger stien Voldgaden, så den på en kort strækning ligger oppe på den gamle fæstningsvold. Banedanmark forventer at åbne den nye strækning i løbet af sommeren i år.

På den nye jernbanebro i Vallensbæk er man godt i gang med at støbe brodæk. Brodækket bliver støbt i specialkonstruerede, mobile støbeforme. Banedanmark forventer, at støbearbejderne er færdige i løbet af maj 2016.

Den nye bane skal passere over Cementvej og Tåstrupvej i Solrød. Banedanmark har etableret jernbanebroen over Cementvej, og nu arbejder man på broen over Tåstrupvej, som forventes færdig her i sommer.

Få mere information
Hvis man kunne tænke sig at blive klogere på, hvad der skal til for at få højhastighedstog på skinner, så kan man kigge forbi den nye banes infocenter, der ligger på Ringager 4B, 3. sal, i Brøndby.

Infocentret har åbent den første tirsdag i hver måned fra klokken 13.00 til klokken 18.00, hvor man kan møde mindst én projektmedarbejder og få svar på sine spørgsmål.

I infocentret i Brøndby kan man se en udstilling om projektet og få et indblik i, hvordan det foregår, når Banedanmark anlægger den nye bane mellem København og Ringsted via Køge.

Udstillingen har lidt for enhver smag. Man kan blive klogere på, hvilke anlægsmetoder, der bruges, hvordan man lægger skinner og hvordan Banedanmark håndterer støj, både i anlægsperioden og når banen er taget i drift. Man kan også høre om, hvordan der bliver passet på naturen og dyrelivet, og se eksempler på de arkæologiske fund der er gjort forud for anlægsarbejdet.

Som noget nyt kan man teste sin viden om den nye bane i en quiz og vinde en guidet tur på den 512 meter lange jernbanebro over Motorring 4 i Vallensbæk.

arrow Kæmpe billedserie af den nye jernbane
02. marts 2016 kl. 08:37 Opdateret: kl. 17:07
Stemmer du til kommunalvalget i år?