24. oktober 2020
Den attraktive Vestegn - for enden af regnbuen findes guldet.
Den attraktive Vestegn - for enden af regnbuen findes guldet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den attraktive Vestegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den attraktive Vestegn
Opdateret 17. februar 2016 kl. 14:17
Vestegnen - 16. februar 2016 kl. 18:40
Af af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Så blev det efterår

Her i vinterperioden er jeg en del i København i forbindelse med noget arbejde. Det er ikke ligefrem fordi jeg nyder at pendle så meget, men jeg kan godt vænne mig til det (igen).

Når jeg så skal hjem derfra, er det ned i S-toget og ind i menneskemylderet. Jeg nyder turen hjem og det faktum, at når man når Vestegnen, så begynder mylderet af folk, der skal af toget og hjem. De glider lige så stille op af sædet og ud af døren. Tingene foregår i langt fredeligere tempo end inde i centrum. Der bliver snakket og smilet. Rummeligheden er tilstede og jeg føler roen plante sig, når jeg kommer til mit eget stop.

Og faktisk fandt jeg forleden ud af noget meget interessant... Eller, det var i hvert fald noget, jeg ikke lige vidste. Nemlig, at der findes folk fra København (så langt ude som Amager), der gerne tager turen ud på Vestegnen for at kælke eller gå i vandet. De kører gerne den halve time, det tager ud til en god kælkebakke eller en badesø i Albertslund. Hvorfor? Fordi der ikke findes noget tilsvarende i deres eget lokalområde. (Altså, det gør der måske, men det er åbenbart mere attraktivt, det der findes på Vestegnen).

Dette samme gjorde sig gældende, sidst jeg var på kunstmuseet Arken, til åbningen af det store nye udelandskab (som meget smukt hedder Kunstens Ø). Der var masser af besøgende derude. De fleste af dem var lokale, men der var også en del, der havde taget turen ud til Ishøj, for at se på kunst.

Det sidste lange stykke tid har det ikke været til at åbne en lokalavis, uden at boligannoncerne vælter ud af den. Der er virkelig mange boliger til salg - og endnu flere annoncer fra ejendomsmæglere, der søger boliger til ventende købere. Så måske er Vestegnen på vej til at blive et up-coming område? Der er i hvert fald købere fra flere steder i København, der kigger interesseret mod Vestegnen, når tiden kommer til en ny bolig.

Jeg vil gerne stå inde for, at vi jo har et fint område, der rummer det hele. Natur med skov, strand og hav. Kunst og kælkebakker. Gode muligheder for shopping. Ikke for langt fra København. Jeg har vist skrevet det et par gange eller fem før på de her sider. Vestegnen er meget mere end blot grå beton og der, hvor S-toget ender. Vi mennesker herude er meget mere end det. Og vi har god grund til at være stolte af vores attraktive Vestegn.

arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
arrow Livet på Vestegnen: Ferien er forbi
15. august 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 14:10
arrow Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne
31. maj 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 09:17
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?