28. september 2020
Ehsan (tv.), Benjamin og Mohammad fra Vejlebroskolens 4.A løb med 1. præmien for deres bog ?Den portugisiske orlogsmand?.
gallery icon

Se billedserie

Ehsan (tv.), Benjamin og Mohammad fra Vejlebroskolens 4.A løb med 1. præmien for deres bog ?Den portugisiske orlogsmand?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De var bedst: Skriver fagbøger i 4. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De var bedst: Skriver fagbøger i 4. klasse
Vestegnen - 14. februar 2020 kl. 12:54

Kan man godt skrive en spændende fagbog, når man "kun" går i 4. klasse.

Ja, er det korte svar. Hvis man går i skole i Ishøj. Og nu er Ishøjs Bedste Fagbog 2020 kåret.

Forleden stod Kulturium Musikteater i Ishøj på den anden ende, da omkring to hundrede 4. klasseelever invaderede musikteaterets største sal i forbindelse med kåringen af Ishøjs Bedste Fagbog 2020.

Hele salen vibrerede af spænding og begejstrede børn, som næsten ikke kunne vente med at få udløst spændingen om, hvorvidt deres bøger var blandt vinderne af Ishøjs Bedste Fagbog 2020.

Før selve prisuddelingen gik i gang blev eleverne underholdt af et storslået Science show, hvor et par entusiastiske kemikere fra Cirkus Naturligvis underholdt med farverig ild, elefanttandpasta og højlydte eksplosioner. Showet medførte begejstrede hvin og store klapsalver fra det veloplagte publikum.

Efterfølgende blev scenen indtaget af konferencier-makkerparret Anne Holmbæck, pædagogisk it-konsulent fra Ishøj Kommune og Rikke Blach Myhlendorph, pædagogisk konsulent fra Kulturium Bibliotek. Der blev bidt i fingre og vejret blev holdt, da den længe ventede prisoverrækkelse gik i gang.

Ehsan, Benjamin og Mohammad fra Vejlebroskolens 4.A løb med 1. præmien for deres bog "Den portugisiske orlogsmand". Udover den store ære vandt Ehsan, Benjamin og Mohammad en tur i Kulturium Bio for hele klassen. 2. præmien gik til Rana Øzdemir og Andrea Luffe fra 4.A på Ishøj Skole, som havde skrevet bogen "Klimaaktivisten Greta Thunberg", og Rebecca Desezar fra 4.A på Vibeholmskolen vandt 3. præmien for sin bog om Flying superkids.

Udover de tre faste priser var der også tre andre priser; X Factor-prisen, der blev vundet af Nathalie Hartwig fra 4.B på Gildbroskolen, som skrev om "Hobby Horse". Flotteste design blev vundet af Malik Avci og Hasan Irfan fra 4.B på Gildbroskolen med deres bog "Lær om tsunami". Og til sidst blev "bedste nye ide" vundet af Elias Chaker fra 4.klasse på Strandgårdskolen med bogen "Det sønderjyske kagebord". Alle vinderne vandt et gavekort på 300 kroner til den lokale Bog og idé.

Det er skolebibliotekerne i Ishøj, Kulturium Bibliotek og kommunens center for dagtilbud og uddannelse, som står bag initiativet, hvor alle 4. klasser i kommunen dyster om at skrive den bedste fagbog ud fra valgfrit emne.

Lige som de foregående år, har de bøger børnene har lavet, fået samme liv som de andre bøger på Kulturium Bibliotek. De er nemlig blevet udstyret med en chip, så alle der har lyst, kan låne dem med hjem og læse dem. Præcis som man gør med alle andre bøger på biblioteket.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?