25. april 2018
Der var masser af glæde og aktivitet, da de 2-6-årige var til Centimeter Maraton ved Ishøj Naturcenter fredag den 13. oktober inden efterårsferien. Foto: Mikael Buus Nielsen/ Ishøj Naturcenter
gallery icon

Se billedserie

Der var masser af glæde og aktivitet, da de 2-6-årige var til Centimeter Maraton ved Ishøj Naturcenter fredag den 13. oktober inden efterårsferien. Foto: Mikael Buus Nielsen/ Ishøj Naturcenter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De mindste løb maraton målt i centimeter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mindste løb maraton målt i centimeter
Vestegnen - 16. oktober 2017 kl. 11:30
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle af de yngste og de ældste borgere i Ishøj var fredag før efterårsferien på en fælles mission om at fuldføre Centimeter Maraton ved skovstykket tæt på Ishøj Naturcenter. Distancen lød således på en centimeterversion af maratondistancen, nemlig 42.195 centimeter eller lidt mere end 420 meter. De allerhurtigste var tre minutter om at gennemføre.

200 børn eller 400 par små fødder var med sammen med en håndfuld ældre fra Omsorgscentret Kærbo. Det er tredje gang, at løbet finder sted for de mindste, men første gang, at der også var ældre medborgere med.

Det fortæller naturvejleder fra Ishøj Naturcenter, Mads Ellegaard.

»Børnene er pivstolte. Inden løbet står de og sitrer af spænding. Nogle af dem har trænet til løbet udenfor i deres institution eller har gået ture til legepladsen. Det er lige før ens hjerte smelter, når man ser dem gennemføre,« siger naturvejlederen.

Børnene er mellem to og seks år gamle. Og i år er deltagerantallet i Centimeter Maraton fordoblet i forhold til sidste år.

Som ved et rigtigt maraton var der fælles opvarmning, start med pistol, forplejningsdepot undervejs og guldmedaljer til alle, der gennemfører.

»Vi laver først og fremmest Centimeter Maraton, fordi vi som naturvejledere gerne vil inspirere og motivere børnene til at finde ud af, at bevægelse kan foregå ude i naturen. Vi vil gerne så en spire til, at de voksne kan tage børnene med ud i den nærliggende natur, også udenfor institutionernes rammer,« siger Mads Ellegaard.

Om årets deltagelse fra Omsorgcentret Kærbo, siger han:

»Vi har en række samarbejder med omsorgscentret, hvor vi blandt andet laver æblekage og presser æbler sammen med de ældre medborgere. Men vi vil gerne have, at de selv er med ude og plukke æblerne, så de også kommer ud i naturen. Og her er Centimeter Maraton et godt led i den proces. Derudover er det også en oplevelse for de ældre at se børnene, udover at de er med og kommer ud i naturen,« siger Mads Ellegaard.

Centimeter Maraton er støttet økonomisk af Nordea-fonden, der har bidraget til at gøre bustransport, medaljer, skiltning og forplejning mulig.

Og så er det tre borgere fra jobafklaringsprojektet JobFirst, der har skåret et bjerg af frugt til de små maratonløbere.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk