30. september 2020
Snus er blevet populært hos flere unge. Nu er Skovbo Efterskole og Hvidovre Sundhedscenter gået sammen om produktion af en musikvideo, der skal få unge til at holde sig fra snus.
Snus er blevet populært hos flere unge. Nu er Skovbo Efterskole og Hvidovre Sundhedscenter gået sammen om produktion af en musikvideo, der skal få unge til at holde sig fra snus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Daus, nej tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daus, nej tak!
Vestegnen - 02. juni 2020 kl. 19:37

Kender du udtryk som daus, en skive eller snulle?

Det er slang for snus og andet tyggetobak, som er blevet voldsomt populært blandt unge. De røgfri produkter er populære blandt andet, fordi de kan tages steder, hvor der ikke må ryges. Men det er ikke ufarligt at "snuse". Tyggetobak og især snus indeholder store mængder nikotin, som skaber afhængighed, og brug af røgfri tobak som fx snus, tyggetobak og tobakspastiller øger risikoen for kræft i bugspytkirtlen, spiserøret og mundhulen.

Selvom markedsføring af tobaksprodukter er ulovlig, så oplever unge, at de møder reklamer, blandt andet for røgfri tobak, i butikker og supermarkeder - og på sociale medier.

I efteråret 2019 blev rygestopkoordinator i Hvidovre Kommune, Lotte Mortensen, opmærksom på en hyldest-sang til snus, som netop florerer på de sociale medier. Sangen er gået rent ind hos mange teenagere, og den gav inspiration til at lave en sang med det modsatte budskab.

Se videoen her

Skovbo Efterskole, som er en musikefterskole, var interesseret i at indgå et samarbejde om at producere en sang.

- Det er dejligt, at de unge mennesker fra Skovbo Efterskole tager ansvar for at udbrede et budskab om, at snus er noget, man skal holde sig fra, og vi håber, at sangen kan få unge til at tænke sig om en ekstra gang og sige nej, når de bliver tilbudt snus eller andre tobaksprodukter, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Sangen og musikvideoen "Daus daus" blev udgivet søndag den 31. maj på diverse sociale medier i anledning af WHO's "World no tobacco day".

Se videoen her

Man vil blandt andet kunne se videoen på Hvidovre Sundhedscenters facebookside og Hvidovre Kommunes facebook-side. Også Kræftens Bekæmpelse vil bruge videoen på deres sociale medier.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?