2. december 2020
Politiet og retten 40
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19-snyd: I retten for hjemmerøverier og tricktyverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19-snyd: I retten for hjemmerøverier og tricktyverier
Vestegnen - 30. oktober 2020 kl. 13:20
Af Peter Erlitz

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi har rejst tiltale mod fire personer som blandt andet er anklaget for at have udsat en række ældre borgere for tricktyverier, hvor Covid-19 er blevet brugt som påskud til at få adgang til de ældres hjem.

Forholdene er sket flere steder på Sjælland og i Hovedstadsregionen, blandt andet i Brøndby, Hvidovre og Rødovre.

De fire personer er tiltalt for i foråret 2020 at have begået i alt 17 tricktyverier, hjemmerøverier, røverier - samt forsøg.

I alle tilfældene har gerningsmændene forsøgt at skaffe sig adgang til de forurettedes hjem under påskud af, at skulle hjælpe med at spritte af i forbindelse med Covid-19 eller lignende.

Straffen kan fordobles

Da forholdene er sket med baggrund i Covid-19-epidemien, er de fire personer tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 81d, som giver mulighed for at fordoble straffen.

- Vi ser på dette med største alvor. Forbrydelserne er sket mod ældre medborgere og under påskud af Covid-19, hvilket gør sagerne ualmindelige grove, siger senioranklager Tina Christensen.

De fire personer er tiltalt for i alt 39 forhold. Ud over sagerne om hjemmerøveri, tricktyveri og lignende, så er der tale om besiddelse af hash, tyveri og overtrædelse af færdselsloven.
Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning af to af de tiltalte.

Retssagen er endnu ikke berammet.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?