24. januar 2021
Vestegnens Politi har udskrevet 47 bøder for brud på lovgivningen, der skal forhindre smitte med coronavirus.
Vestegnens Politi har udskrevet 47 bøder for brud på lovgivningen, der skal forhindre smitte med coronavirus.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-forbud: Så mange har fået en bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-forbud: Så mange har fået en bøde
Vestegnen - 03. april 2020 kl. 18:57
Af Peter Erlitz

Vestegnens Politi har til og med fredag udskrevet 47 bøder for brud på lovgivningen, der skal forhindre smitte med coronavirus.

Det er sket på 15 adresser rundt om på Vestegnen, hvor man har holdt åbent på trods af et forbud. Det drejer sig om blandt andet frisør skønhedssalon og vandpibecafé. Indehaverne får i disse tilfælde en bøde på 5.000 kroner for at overtræde reglerne.

Hvis flere end ti personer har været til stede i lokalet, så vil også gæsterne få en bøde - den er på 1.500 kroner. Det er sket i to tilfælde, hvor henholdsvis 14 og 18 personer fik en bøde.

Selv om Vestegnens Politi har fået mange henvendelser fra borgerne, og har patruljeret intensivt, så er der ikke skrevet bøder ud om forsamlingsforbuddet under åben himmel.

Bøderne er først og fremmest blevet udskrevet i den første tid efter reglerne trådte i kraft. Det er politiets melding, at folk nu generelt har forstået både reglerne og alvoren.

Kim Christiansen, politidirektør for Vestegnens Politi, understregede tidligere i dag, at man også den kommende tid vil være markant til stede i gadebilledet - for at hjælpe borgerne, og for at sikre at forsamlingsregler og krav om butikslukninger forbliver overholdt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?