18. august 2019
Malene Teller Blume er i dag kvalitetschef i Coop. Gå efter dine drømme, er et af hendes råd til unge, som skal vælge uddannelse. Foto: Coop
gallery icon

Se billedserie

Malene Teller Blume er i dag kvalitetschef i Coop. Gå efter dine drømme, er et af hendes råd til unge, som skal vælge uddannelse. Foto: Coop
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chef i Coop: Gå efter dine drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chef i Coop: Gå efter dine drømme
Vestegnen - 09. januar 2019 kl. 17:28
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skal gå efter sine drømme, når man skal vælge uddannelse. Også selvom man måske ikke kan se en lige karrierevej foran sig. Man kan altid bygge til, lyder rådet fra kvalitetschef i Coop, Malene Teller Blume.

Malene Teller Blume fra Albertslund tog selv, hvad hun kalder en generalist uddannelse. Hun har en professionsbachelor fra Suhr Seminarium.

- Jeg ville gerne noget med sundhed og bæredygtighed. Det er en bred uddannelse med mulighed for at specialisere sig efterfølgende, siger hun.

I dag er hun kvalitetschef i Coop, men det var langt fra planen, da dengang hun selv stod og skulle vælge uddannelse og retning. Det er noget, som er kommet til efterhånden.

- Kendetegnet for mine job og uddannelse er, at jeg engagerer mig og føler, at jeg gør en forskel. Det er vigtigt, at man som ung tænker over, hvad man brænder for, siger hun.

Hendes bedste råd til unge i dag er derfor, at de skal gå efter deres drømme. Også selvom der måske ikke ligger en klar vej foran dem efter endt uddannelse.

- Man kan altid bygge til. Det er vigtigt, at man finder et område, man kan engagere sig i. Måske er det et helt andet fagområde, som man skal gå ind i, end man havde forestillet sig. I alle job kan man gøre en forskel - også for en selv, siger 48-årige Malene Teller Blume.

Jobmæssigt har hun selv været forbi det, der i dag hedder Forbrugerrådet Tænk Kemi, før hun blev ansat i FDB Centrallaboratorium. I otte år var hun kvalitetschef for nonfood området i Coop, indtil hun får to år siden blev kvalitetschef for hele Coop. Det betyder ansvar for fødevaresikkerheden, butikker, samt at Coops produkter overholder lovgivningen og Coops skærpede krav. Det indebærer tæt dialog med myndigheder, forbrugerorganisationer og eksperter.

Malene Teller Blume er mentor for unge studerende på andet år på Brøndby Gymnasium, og i øjeblikket er hun mentor for en ung mand. Hun ved, hvor svært det er, når man skal vælge uddannelse. Det oplever hun også med sine egne børn som selv står overfor nogle store valg i den nærmeste fremtid.

- Man skal give sig tid til stille og roligt at finde ind til, det man vil, siger hun.

Og ens første job er ikke nødvendigvis ens drømmejob, men hvis man tilegner sig viden og netværk i alt, hvad man laver, skal man nok nå derhen.

- Man har et virkelig langt arbejdsliv. Og al erfaring bidrager til at udbygge sine kompetencer. Så vær vedholden og sæt gerne mål på den lidt længere bane, siger hun.