20. september 2021
Torsdag blev det første dialogmøde holdt ved Avedsøre Station. Her kunne man blandt andet se planerne for et nyt, stort natur- og boligområde øst for Byvej. Foto: Stina Felby Egerup
gallery icon

Se billedserie

Torsdag blev det første dialogmøde holdt ved Avedsøre Station. Her kunne man blandt andet se planerne for et nyt, stort natur- og boligområde øst for Byvej. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byens fremtid: Her kan der bygges nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens fremtid: Her kan der bygges nye boliger
Vestegnen - 01. september 2021 kl. 11:03

3.300 nye boliger i Hvidovre. Det er, hvad en række nye byudviklingsområder baner vejen for, hvis det nye forslag til Kommuneplan 2021 bliver vedtaget.

Planen er netop nu i høring, og derfor har Hvidovre Kommune taget initiativ til en række dialogmøder forskellige steder, hvor alle kan komme forbi og blive klogere på planerne: Hvor er der præcist lagt op til boligbyggeri, hvor højt må der bygges og hvordan påvirker det naturen?

Særlig vigtig denne gang

Det første af fire dialogmøder blev holdt torsdag ved Avedøre Station. Her kunne man blandt andet se planerne for et nyt stort natur- og boligområde øst for Byvej, høre om de langsigtede byggeplaner for Cirkusgrunden og ideen om at omdanne et erhvervsområde ved Tårnfalkevej til boligområde.

Og kommunen vil rigtig gerne have borgernes input til planerne.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Der er også planlagt et stort borgermøde i Kometen den 15. september klokken 19-21, hvor man kan stille spørgsmål til planen, ligesom alle borgere og virksomheder i Hvidovre kan komme med høringssvar til forslaget til Kommuneplan 2021.

Går ikke i detaljer

Men selvom Kommuneplanen er vigtig og sætter de overordnede rammer for udviklingen, så er der endnu ikke taget stilling til konkrete byggeprojekter i de udpegede byudviklingsområder, understreger borgmester Helle Adelborg.

- Vores ambition er at få skabt en alsidig boligmasse i Hvidovre Kommune, så vi kan tilbyde mange forskellige og attraktive boliger. Nu har vi udpeget nogle områder, hvor der kan bygges ny boliger, men om der også bliver bygget, vil altid afhænge af det konkrete projekt, siger Helle Adelborg, som også deltog ved torsdagens dialogmøde.

De næste tre dialogmøder om byudvikling vil handle om området ved Åmarken Station, om Bymidten/Høvedstensområdet og om området ved Rødovre Station. Alle steder kan man også høre mere om den kommende klimaplan, som er ved at blive udarbejdet, ligesom man kan komme med input til den.

Udover dialogmøderne bliver der også arrangeret byvandringer i samarbejde med Forstadsmuseet, hvor man kan høre om særligt udpegede kulturmiljøer.

Se tid og sted for både dialogmøder, byvandringer og borgermøde på kommunens hjemmeside, www.hvidovre.dk.

Forslag til Kommuneplan 2021 er i høring frem til den 7. oktober og kan ses på kommunens hjemmeside.

- Kommuneplanen er særlig vigtig denne gang, fordi den lægger op til nogle væsentlige ændringer med forskellige byudviklingsområder. Derfor vil vi rigtig gerne involvere borgerne i processen, blandt andet med disse arrangementer, hvor man kan komme forbi og høre mere, forklarer Bjørn Askholm, byplanlægger i Hvidovre Kommune.

Synes du, at kommunen er der for dig?