19. november 2017
Der er indgået en bred politisk aftale om Rødovre Kommunes budget for 2018. Der er blandt andet sat penge af til et nyt fag: Teknologi og Innovation.
Der er indgået en bred politisk aftale om Rødovre Kommunes budget for 2018. Der er blandt andet sat penge af til et nyt fag: Teknologi og Innovation.
Foto: DYRBY
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgetaftale skal sikre velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgetaftale skal sikre velfærd
Vestegnen - 13. september 2017 kl. 12:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et bredt politisk flertal i Rødovre har skrevet under på en aftale om næste års kommunale budget.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti svarende til 16 ud af kommunalbestyrelsens 19 medlemmer. Uden for aftalen står De Konservative og Venstre.

»Det er en bred aftale, hvor partierne tager ansvar for at fremtidssikre den lokale velfærd og samtidigt sikrer, at kommunens økonomi fortsat er solid,« siger borgmester Erik Nielsen (A).

Aftalen sikrer bedre service til ældre og børn. Der bliver indført et nyt fag i de lokale folkeskoler, som skal klæde børnene på til den rivende digitale udvikling, som foregår lige nu.

Skat og grundskyld bliver holdt i ro.

»På landsplan tales der lige nu meget om Lamborghini'er og ufinansierede skattelettelser, der udhuler velfærden. Vi går den modsatte vej i Rødovre. Vi investerer i bedre forhold for vores ældre og børnene, så vi kan fastholde den høje standard, vi har. Det er muligt, fordi vi har en stærk økonomi,« siger borgmester Erik Nielsen.

En af de store satsninger sker på folkeskoleområdet, hvor der er sat penge af til et helt nyt fag, Teknologi og Innovation. Flere lande har allerede indført fag som programmering og computational thinking, blandt andet i England, Holland og Finland.

Rødovre er den første kommune i Danmark, hvor alle klassetrin systematisk skal arbejde med det. Fra 6. til 8. klasse får alle elever to dedikerede undervisningstimer hver uge. Der er afsat 1,1 millioner kroner til lærerkræfter på skolerne og 6 millioner kroner til et teknologisk værksted, kaldet Tek X, hvor eleverne kan eksperimentere med de nyeste digitale teknologier, fx 3D-printere, virtual reality og droner.

»Teknologi og innovation er vigtige kompetencer for alle elever i fremtiden. Vi betragter den digitale udvikling som en selvstændig videnskab på linje med den humanistiske, naturfaglige og kreative - og programmering som et nyt sprog. Digitale færdigheder og digital dannelse bliver helt afgørende, hvis man skal kunne begå sig i det samfund, som vores børn og unge vokser op i,« siger Erik Nielsen.

Der er afsat 10 millioner kroner ekstra til ældreområdet, hvoraf hovedparten er øremærket til at opretholde det høje serviceniveau i hjemmeplejen. Ifølge en Voxmeter-undersøgelse fra 2017 har Rødovre Kommune Danmarks bedste ældrepleje. Der er i 2018 afsat 58 millioner kroner til ombygning af plejehjemmet Ørbygård, som skaber flere moderne plejeboliger til det stigende antal ældre.

Næste år kommer der både flere daginstitutionspladser og flere pædagoger til børnene. Der er afsat ekstra tre millioner kroner til flere pædagoger for at eliminere alenetid, og man forventer at bruge 34 millioner kroner til at færdiggøre en ny daginstitution ved Irmabyen.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk