21. juni 2021
Man kan få en god tur på 15 km., hbis man går Naturstyrelsens forslag til en rute langs Vestvolden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Man kan få en god tur på 15 km., hbis man går Naturstyrelsens forslag til en rute langs Vestvolden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug weekenden på en dagstur i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug weekenden på en dagstur i naturen
Vestegnen - 05. februar 2021 kl. 19:05

Vintervejret viser sig fra sin smukke side, og hvad er mere oplagt end at finde de gode støvler frem, fylde lidt proviant i rygsækken og drage ud på en gåtur i naturen.

Statens naturområder tæt på København er velbesøgte, men der er stadig god plads til at holde afstand derude. Især hvis man søger lidt væk fra de mest populære udflugtsmål.

Naturstyrelsen har samlet en liste over længere vandreruter igennem hele eller dele af statens naturområder. Alle har det tilfælles, at de kan nås en kort køretur fra hovedstaden med enten bil, cykel eller offentlig transport og byder på et væld af varieret natur langs stierne.

Vestvolden og Vestskoven

Blandt forslagene er der to ture på Vestegnen, som man bør gå, hvis man vil opleve, hvad egnen har at byde på.

Tag ud og oplev Københavns Befæstning langs Vestvolden, en 15 km. lang tur.

Mellem Avedøre og Utterslev Mose strækker Vestvolden sig, som et næsten 15 kilometer langt lige militært voldanlæg. Anlægget er fredet, men åbent for offentligheden og byder på et væld af spændende oplevelser og det er nemt at finde vej.

Vestskoven er også et besøg værd. Naturstyrelsen har et forslag på en 10 km. lang vandrerute i den smukke skov. På turen kommer man rundt i store dele af Vestskoven lige fra åbne arealer med det skotske højlandskvæg, gennem mørke granskove, ind mellem lys egetræer med græs og kratskov i bunden og forbi den idylliske landsby, Risby, og Vikingelandsbyen. Selvfølgelig skal udsigten fra toppen af Herstedhøje opleves - så sæt lidt tid af til komme derop!

Ruterne er afmærkede og man kan kan finde dem og hente inspiration blandt 100 udvalgte gåture i hele Danmark på naturstyrelsen.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?