20. november 2018
Trine Kjelstrup (5) og Lainey (2) i en aggressiv blokade. Foto: Eventmedia
gallery icon

Se billedserie

Trine Kjelstrup (5) og Lainey (2) i en aggressiv blokade. Foto: Eventmedia
Foto: Allan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby-kvinder: Svensk lussing vendt til sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby-kvinder: Svensk lussing vendt til sejr
Vestegnen - 12. februar 2018 kl. 17:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en uge på godt og ondt for Brøndby Volleyball Klubs volleyligakvinder.

Starten på 2018 har budt på ikke færre end elleve kampe på under en måned, og alene den seneste uge bød på tre kampe på fire dage krydret med en del rejseaktivitet.

Onsdag gik turen til svenske Halmstad, hvor modstanderen var Øresundsligaens førerhold Hylte-Halmstad, som med et 0-3 nederlag, skulle vise sig at blive en for stor mundfuld i denne omgang.

En hverdagskamp efter en studie- og arbejdsdag efterfulgt af to-tre timers kørsel er ikke optimalt, men alligevel er det ikke nok til at forklare det klare nederlag, som Brøndbys kvinder led til det førende svenske hold Hylte-Halmstad. Det var et noget skuffet Brøndby-mandskab, der satte sig i bilerne for at køre tilbage til Danmark.

Der var en del bekymring i trænerteamet efter den svenske lussing. Kunne holdet som først var hjemme igen efter midnat og havde endnu en studie- og arbejdsdag, rejse sig igen efter yderligere tre timers transport, da de torsdag aften skulle møde Elite Volley Aarhus på udebane?

Brøndby viste sig som et mandskab, der var indstillet på hurtigst muligt at få bevist, at onsdagens nederlag var en ubehagelig fejltagelse, som ikke skulle gentages og trænerteamets bekymrede spekulationer skulle vise sige at være unødvendige. Elite Volley Aarhus blev besejret med 3-0.

Fredagen stod på en let træning, hvor der primært blev arbejdet videre med sikkerheden i serv og servemodtagning, men uden de mange spring, som der havde været rigeligt af i de foregående dage.

Benene var således friske igen til lørdagens kamp mod Ikast KFUM. Ikast har kun en opnået en enkelt sejr i volleyligaen, og det talentfulde men meget unge hold fik det også svært mod rækkens førerhold.

I starten havde de en del succes med et godt servepres, men Brøndbys blokader og forsvar med Asi Ersözoglu i front, havde godt styr på det jyske angreb. Brøndby rykkede støt fra med gode centerangreb fra Lainey Jantzi og kantangreb af Trine Kjelstrup. Ved stillingen 16-10 var Mette Breuning med blandt andet tre serveesser den der lukkede ned for Ikasts chancer, da hun servede fra 16-10 til 23-10 og kort efter var sættet taget hjem med 25-12.

I andet sæt kom Ikast bedst fra start og man skulle frem til midten af sættet før Brøndby fik overtaget, men herefter blev det endnu en gang, med Trine Kjelstrup som bedste angriber, Brøndby som styrede begivenhederne frem til sættets afslutning på 25-21.

Sættet gav også volleyligadebut til Brøndbys 15-årige talent Sille Slott Hansen, som gjorde en god figur i angrebet og stod for et enkelt servees. Sille som tidligere i sæsonen var en del af både DU16- og DU17-landshold, som har stået for nogle af dansk volleyballs bedste ungdomsresultater, er for nylig udtaget til en try out til DU19-landsholdet og er generelt en spiller Brøndby forventer sig meget af i de kommende år.

Tredje sæt blev totalt domineret af Brøndbys server, som voldte Ikast en del problemer. Sara Cornier, som generelt havde en god kamp, stod for serven fra 2-1 til 6-1 og Alina Sode servede fra 12-5 til 19-5. Tredje sæt blev også sættet hvor Laura Kjelstrup fik sin første optræden i liberotrøjen, da hun afløste den ellers altid sikre Asli Ersözoglu og hun nåede at stå for flere spektakulære redninger inden sættet sluttede med de overbevisende cifre 25-8.

Der mangler nu kun en enkelt kamp i grundspillet. Det er mod ligaens nummer fem, Amager VK. Kan Brøndby sikre sig en sejr i denne kamp, som spilles på hjemmebanen i Brøndby Stadionhal 1 på lørdag den 17. februar 17/2 18.00. fastholder Brøndby sin førsteplads i grundspillet og får således det bedste udgangspunkt for det kommende slutspil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk