21. november 2017
Aqeel Akhtar er fotografen bag søndagens dronefoto i Brøndby Strand.
gallery icon

Se billedserie

Aqeel Akhtar er fotografen bag søndagens dronefoto i Brøndby Strand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby Strand stod sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby Strand stod sammen
Opdateret 19. februar 2017 kl. 18:57
Vestegnen - 19. februar 2017 kl. 16:02
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboere vil ikke finde sig i, at nogle kræfter vil skabe splittelse og had. I weekenden stod Brøndby Strand sammen for at vise, at man godt kan leve sammen trods forskelligheder.

»Nok er vi forskellige, men vi lever i Brøndby Strand - og det er vi glade for og stolte af.«

Sådan lød det søndag fra sognepræst ved Brøndby Strand Kirke, Elisabeth Krarup de Medeiros, da hun talte ved en event ved kulturhuset Brønden i Brøndby Strand Centrum.

Og hun tilføjede:
»Alle mennesker er lige meget værd. Alle mennesker har værdi, som de kan bidrage med.«

Sognepræsten fra Brøndby Strand stod på scenen sammen med imam Naveed Baig, der har boet i Brøndby Strand i 33 år, siden han flyttede til fra Glostrup som syv-årig.

»Vi skal hylde og elske mangfoldigheden,« var hans budskab. Og tilføjede:

»Vi er først og fremmest mennesker.«

Elisabeth Krarup de Medeiros og Naveed Baig deltog i et arrangement, hvor der blev optaget et dronefoto med et stort antal Brøndby Strand-beboere, som ville vise, at i Brøndby Strand står man sammen om værdier som fællesskab og mangfoldighed.

Ligesom lørdagens demonstration, var dette arrangement en reaktion på, at Danskernes Parti havde uddelt flyers, der var udformet som »en flybillet til Langtbortistan« - henvendt til »de fremmede«.

Det var en beboer i Brøndby Strand, Sama Sadat, der havde taget initiativ til søndagens arrangement, og hun blev bakket op af en række frivillige og flere lokale butikker, som havde doneret kaffe, te, kage, appelsiner mm. til de mange fremmødte.

Initiativet var en reaktion på forsøget på at splitte beboerne i Brøndby Strand i »danskerne mod de fremmede« og »os og dem«. Både ved lørdagens demonstration og ved søndagens event var budskabet klart: Brøndby Strand siger nej til racisme, splittelse og had.

Det var Aqeel Akhtar, der stod for at tage billedet med sin drone. Billedet vil dukke op blandt andet på sociale medier med titlen »Vores Brøndby Strand«.

Efter billedet var taget, var der flere taler og indlæg. Blandt andet blev mikrofonen åbnet for helt almindelige Brøndby Strand-beboere, som kunne give deres bud på, hvordan de oplever Brøndby Strand. Som initiativtager Sama Sadat udtrykte det.

»Vi vil gerne give en stemme til beboerne. Nu har vi hørt nok fra alle mulige eksperter, som måske aldrig har været i Brøndby Strand.«

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk