20. januar 2021
Brøndby-borgmester Kent Magelund er i forvejen i god form, men deltager i træningen i Sats i Glostrup sammen med de øvrige ryttere på Team Rynkeby Vestegnen. Foto. Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Brøndby-borgmester Kent Magelund er i forvejen i god form, men deltager i træningen i Sats i Glostrup sammen med de øvrige ryttere på Team Rynkeby Vestegnen. Foto. Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester som luksus hjælperytter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester som luksus hjælperytter
Vestegnen - 05. februar 2019 kl. 14:21
Af Peter Erlitz

Brøndbys borgmester, Kent Magelund har haft kræft tæt inde på livet. Nu cykler han til Paris med Team Rynkeby Vestegnen for at gøre en forskel for kræftramte børn og deres familier.

arrow Læs også: Millioner til alvorligt syge børn

- Kræft er en forfærdelig sygdom. Jeg har selv haft den tæt inde på livet, både privat og da jeg var lærer. Jeg vil gerne gøre en forskel for de børn og familier, som rammes.

Brøndbys borgmester Kent Magelund savner ikke motivation, når han i disse måneder er i gang med forberedelserne til Team Rynkeby Vestegnens tur til Paris - i den gode sags tjeneste.

Har tegnet sponsorat

Deltagerne på Team Rynkeby Vestegnen skal via deres netværk skaffe sponsorer og støtte til holdet. Det hele handler jo om at skaffe penge til Børnecancerfonden.

Som borgmester kan Kent Magelund dog ikke gå rundt og banke på døren til virksomheder eller enkeltpersoner. Det kunne nemlig skabe interessekonflikter.

- Det går ikke. Jeg kan godt opfordre til generelt at støtte Team Rynkeby Vestegnen, men jeg kan ikke selv aktivt gå ud og tegne sponsorater. Så jeg har gjort dét, at jeg af egen lomme har betalt for et guldsponsorat til holdet, og kommer til at køre med en trøje, hvor teksten er »Never give up« og med et Brøndby-logo, fortæller Kent Magelund.

Som dog kraftigt opfordrer alle til at bakke op om og støtte Team Rynkeby Vestegnen i den gode sags tjeneste.

- Alle beløb er velkomne, som han udtrykker det.

I kanon form

Mens nogle af »rynkerne«, som rytterne på Team Rynkeby Vestegnen populært kaldes, skal bygge formen op fra nærmest nul, inden den lange cykeltur til Paris, så er det anderledes med Kent Magelund.

Han er en mand, der har 51 maratonløb og 12 ironman bag sig, og han var den første dansker, der gennemførte de seks største marathonløb i verden - Berlin, Chicago, Boston, New York, London og Tokyo.

Kent Magelund har stort set hele livet været en ivrig idrætsudøver. Han var i mange år triatlet på eliteniveau, og var i 1984 med til at stifte Dansk Triatlon Forbund, hvor han var formand i perioden fra 1992-2006, og hvor han også var blandt andet landstræner. Glæden ved idræt og foreningsliv har også smittet af i det politiske arbejde, hvor blandt andet bevægelse for børn og unge er og har været et hovedtema.

Den 67-årige Kent Magelund er stadig i en kanon form, og han træner alt det, der er tid til. Blandt andet løbe- og cykelture sammen med lillebroren Per, som også er en del af Team Rynkeby Vestegnen.

- Det betyder meget for mig, at Per også er med. Vi er både brødre, kammerater og træningsmakkere, forklarer Kent Magelund om deres tætte forhold.

Luksus-hjælperytter

Desuden har Kent Magelund mange års erfaring i at sidde på en racercykel.

- Jeg kan sagtens se mig selv som en slags luksus-hjælperytter for de deltagere, som har behov for det. Jeg ved, hvordan det er at cykle i en større gruppe, og jeg har det fysiske overskud til at kunne agere hjælperytter, siger Kent Magelund, som én gang tidligere har kørt med Team Rynkeby. Det var i 2014, hvor han kørte på et jysk baseret hold.

- Den gang savnede jeg kammeratskabet. Træningen foregik jo i Jylland, og jeg boede i Brøndby og skulle pendle frem og tilbage, så jeg gik glip af meget af det sociale. På Team Rynkeby Vestegnen ser jeg rigtig meget frem til fællesskabet og det sociale, siger Kent Magelund.

Klar motivation

Selv om Kent Magelund elsker at bevæge sig, og har stor lyst til de oplevelser, som turen til Paris fører med sig, så er motivet at gøre en forskel for kræftramte børn og deres familier.

Hans egen far døde som 65-årig af kræft, og selv om det efterhånden er mange år siden, så sidder det stadig i ham. Kent Magelund har også siden haft kræft tæt inde på livet - dels i familien, dels som lærer, hvor han oplevede sygdommen hos både elever og forældre.

- Det er vigtigt for mig at kunne støtte de, som rammes, og på den måde gøre en forskel, siger Kent Magelund, som for fem år siden var med til at starte Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Brøndby.

arrow Billeder: Vestegnens »Rynker« er på vej mod Paris
29. juni 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37
arrow Vestegnen cykler mod Paris
27. juni 2019 kl. 06:45 Opdateret: kl. 06:45
arrow De vigtige vandbærere
02. juni 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:13
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?