29. maj 2020
Vælgerne har talt. I en række kommuner er borgmesteren på plads - men i Hvidovre, Greve og Glostrup mangler navnet endnu.
Vælgerne har talt. I en række kommuner er borgmesteren på plads - men i Hvidovre, Greve og Glostrup mangler navnet endnu.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester-overblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester-overblikket
Vestegnen - 22. november 2017 kl. 09:23
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvem kommer til at sidde på borgmester-kontoret de kommende fire år i de ti kommuner i Søndagsavisen Vestegnens område? Det kan du få svar på her.

arrow Læs også: Flertallet tager alle formandsposter

I nogle kommuner er der slet ingen tvivl. Det er de steder, hvor den siddende borgmester har fået absolut flertal.

Det gælder Erik Nielsen (S) i Rødovre, det gælder Kent Magelund (S) i Brøndby og det gælder Ole Bjørstorp (S) i Ishøj. Og så gælder det Michael Ziegler (K) i Høje-Taastrup og Henrik Rasmussen (K) i Vallensbæk.

I Hvidovre vil borgmesteren fortsat hedde Helle Adelborg (S), der gik lidt frem ved tirsdagens valg. Der mangler dog i skrivende stund en endelig aftale. Partneren gennem de seneste fire år, Dansk Folkeparti, gik kraftigt tilbage. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil dog stadig kunne danne flertal.

I Glostrup holdt både Venstre og Socialdemokratiet, der er lige store, deres mandater i kommunalbestyrelsen. Dansk Folkeparti gik ét mandat tilbage, mens De Konservative kom ind med ét mandat. Det betyder, i hvert fald på papiret, at der fortsat er et blåt flertal bag den siddende borgmester John Engelhardt (V).

I Albertslund fik den siddende borgmester, Steen Christiansen (S) en stemmemæssig fremgang, og kan fortsat danne flertal med SF.

I Greve er der onsdag morgen stadig forhandlinger om borgmesterposten. Den siddende borgmester, Pernille Beckmann (V), opnåede samme mandattal, men skal hente støtte for at blive siddende. Samtidig gik Socialdemokratiet frem. Det betyder, at der - på papiret - kan dannes et flertal uden om den nuværende borgmester.

I Solrød fortsætter den siddende borgmester Niels Hörup (V), der fik et flot valg. Han har sikret sig støtte fra Havdruplisten, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti til at fortsætte.

arrow Her er de nye politiske udvalg på Stevns
28. november 2017 kl. 14:02 Opdateret: kl. 13:25
arrow Stevns får fem politiske udvalg
28. november 2017 kl. 13:56 Opdateret: kl. 14:06
arrow De personlige stemmetal ved valget
23. november 2017 kl. 13:49 Opdateret: kl. 12:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?