25. oktober 2021
Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli overrakte Indsatsprisen til borgmester Helle Adelborg. Indsatsprisen bestod af et maleri af Viggo Salting.
Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli overrakte Indsatsprisen til borgmester Helle Adelborg. Indsatsprisen bestod af et maleri af Viggo Salting.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester får cirkuspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester får cirkuspris
Vestegnen - 08. august 2019 kl. 15:29

Hvidovres borgmester Helle Adelborg fik torsdag overrakt den såkaldte indsatspris af Den Danske Cirkuspris.

Prisen går til den politiker eller offentlige person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år. Hvidovre Kommune, hvor Helle Adelborg er borgmester, har gennem driften af Cirkusmuseet i Hvidovre gjort en helt enestående indsats for at bevare historien om de danske cirkus og skabt en kombination af aktivitet og museum, der gør oplevelsen unik og til noget andet og mere end det traditionelle museumsbesøg.

Prisoverrækkelserne fandt sted i Fægtesalen på Cirkusmuseet i Hvidovre.

Den Danske Cirkuspris har til formål at sætte fokus på cirkus som en del af det danske kulturliv og kulturarv. Der uddeles en række priser i denne forbindelse.

Den Danske Cirkuspris gik til Benny Schumann. Han rejser i år for 40. sæson i træk land og rige rundt med sine børnevenlige forestillinger. Hans far Albert Schumann var i øvrigt den første, som modtog Den Danske Cirkuspris. Det skete i 1968. Den Danske Cirkuspris blev overrakt af kulturminister Joy Mogensen.

Der blev også uddelt årets talentpris og en pris for årets bedste nummer.

Årets talentpris gik til Kolev Sisters fra Cirkus Arena.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?