15. oktober 2019
Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (tv) mødtes i slutningen af 2018 med erhvervsminister Rasmus Jarlov, med henblik på at kunne opføre høje støjvolde i den grønne kile.
Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (tv) mødtes i slutningen af 2018 med erhvervsminister Rasmus Jarlov, med henblik på at kunne opføre høje støjvolde i den grønne kile.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Udspil er uden perspektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Udspil er uden perspektiv
Opdateret 24. januar 2019 kl. 11:18
Vestegnen - 24. januar 2019 kl. 11:15
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række kommuner får opfyldt lokale ønsker om byudvikling i forbindelse med regeringens hovedstadsudspil, som blev præsenteret torsdag morgen.

arrow Læs også: - Ændring af støjzone er en positiv overraskelse

Således også i Albertslund, hvor kommunen får mulighed for at anlægge store jordvolde i den grønne kile ud mod motorvejen, for at skærme både nye og eksisterende boliger mod trafikstøj. Det skulle give Albertslund Kommune mulighed for at planlægge byggeri af cirka 350 nye boliger på Hyldagergrunden.

Dét er Albertslunds borgmester Steen Christiansen tilfreds med. Til gengæld er han - mildt sagt - meget kritisk over for de store linjer i det hovedstadsudspil, som regeringen præsenterede torsdag morgen ved et pressemøde i Høje Taastrup.

- Det bedste man kan sige om udspillet er, at der er kommet fokus på hovedstadsområdet. Til gengæld må jeg konstatere, at det virker som om omegnskommunerne er nærmest ikke-eksisterende. Samlet set er udspillet perspektivløst, siger Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S).

- Jeg savner blandt andet en samlet plan for bolig- og erhvervsudvikling frem mod 2030. Hvad mener regeringen, der skal ske, og hvor skal det ske. Vi har brug for en samlet plan for boliger og arbejdspladser. Det er jo fint nok med Lynetteholmen i København og udvidelsen af Avedøre Holme, men det er jo langsigtede projekter, tilføjer Steen Christiansen.

Også på andre vigtige punkter savner Albertslunds borgmester svar. Det gælder fx udfordringen med trængsel, udbygning af den kollektive trafik, bekæmpelse af trafikstøj.

- Der er mange gode formuleringer, men ingen konkrete initiativer. Det kunne fx være udbygning af den kollektive trafik med yderligere letbane eller metro på Vestegnen, det kunne være konkrete initiativer til bekæmpelse af trafikstøj og lignende. Der er meget lidt at komme efter, siger Steen Christiansen.

arrow Gaver fra regeringen til Roskilde
24. januar 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:24
arrow Glad Ziegler om nyt udspil: Vi har fået vores ønsker opfyldt
24. januar 2019 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03