18. september 2021
Der er endnu ikke noget borgerforslag, der har fået tilstrækkelig støtte til at blive politisk behandlet i Hvidovre Kommunalbestyrelse.
Der er endnu ikke noget borgerforslag, der har fået tilstrækkelig støtte til at blive politisk behandlet i Hvidovre Kommunalbestyrelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerforslag mangler opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerforslag mangler opbakning
Vestegnen - 31. juli 2021 kl. 06:58
Af Peter Erlitz

I små tre år har det været muligt for borgerne i Hvidovre at stille forslag om stort og småt. Det kniber dog med opbakningen fra andre borgere.

»Få en aftale om at bygge metroen videre fra Ny Ellebjerg til evt. Friheden og videre til Hvidovre Hospital og ud til Rødovre.«

Dette forslag blev stillet i september 2019, og ser man på den lokale debat i Hvidovre, hvor rigtig mange erklærer sig som tilhængere af en metroforbindelse, så burde dette borgerforslag hurtigt kunne samle opbakning.

Det skete ikke. Et år efter, da borgerforslaget udløb, havde 62 Hvidovre-borgere givet deres støtte.

Et eksempel på, at borgerforslag - ikke bare i Hvidovre - har det ganske svært. Og at dagsordener, som fylder meget på de sociale medier, ikke umiddelbart bliver omsat til noget, der kan bruges i den lokalpolitiske proces.

Alle Hvidovre-borgere over 18 år kan stille et borgerforslag. Det løber som udgangspunkt i et år, og hvis forslaget opnår flere end 500 stemmer, så vil det blive behandlet i kommunalbestyrelsen.

Indtil videre har ingen borgerforslag fået tilstrækkelig med støtte.

Artiklen fortsætter under boksen

Nærmest kom et forslag, der gik på en direkte busbetjening fra Hvidovre Hospital til indre by i København. Forslaget blev fremsat i september 2019, og da det udløb et år senere havde 247 Hvidovre-borgere støttet det.

Lige nu er der fire aktive borgerslag. Og det er også blandt dem, at man finder forslaget med mindst opbakning. »Lav alle krydsene ned ad Gammel Køge Landevej om til rundkørsler, for at gøre trafikken mere flydende og undgå de mange stop/stands hele vejen. Indfør i mellemtiden som minimum grøn bølge ind mod Kbh om morgenen og ud fra Kbh om eftermiddagen,« lyder forslaget, som har fået én stemme.

Mere liv på Hvidovrevej

Det seneste borgerforslag handler om at skabe mere byliv på Hvidovrevej på strækningen ned mod Gammel Køge Landevej. Forslaget går på at omdanne Hvidovrevej langs Hvidovre Stadion til et butiksstrøg, hvor der fx kunne ligge café, restaurant og butikker.

»Hvis man inddrog de yderste 30 meter (eller lign) af banerne langs Hvidovrevej og byggede butikslokaler der, ville det næppe gøre en stor forskel for oplevelsen af idrætsanlægget, men det ville gøre en kæmpe forskel for hele Hvidovre, dets beboere og dets evne til at tiltrække nye beboere.

Det ville øge omsætningen og bylivet i et område, der ellers er præget af totalt dødvande efter kl. 17, det ville gøre området mere lukrativt for nye og nuværende beboere, og også for stadion ville det helt sikkert være en gevinst at have f.eks. en god cafe eller restaurant eller sportsbutik lige om hjørnet,« lyder det i forslaget, som slutter:

»Der er 1000 gode grunde. Mit håb er, at der er en vilje til at gøre den ende af Hvidovrevej til en gade med et lidt mere tidssvarende udtryk. Noget der ikke kun bærer præg af kiosker, brune værtshuse og en halv-utryg stemning efter mørkets frembrud.«

Dette borgerforslag, der er fremsat for godt et par uger siden, har i skrivende stund fået 34 stemmer.

Synes du, at kommunen er der for dig?