4. april 2020
En 32-årig mand luskede rundt i villahaver i Ishøj, iført handsker og udstyret med lygte og koben. Nu har han fået en lyndom.
En 32-årig mand luskede rundt i villahaver i Ishøj, iført handsker og udstyret med lygte og koben. Nu har han fået en lyndom.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere og politi i samarbejde: Indbrudstyv fik lyndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere og politi i samarbejde: Indbrudstyv fik lyndom
Vestegnen - 25. februar 2020 kl. 17:39
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et smukt og klassisk samarbejde mellem borgere i Ishøj og Vestegnens Politi betød, at en 32-årig mand fra Litauen nu er blevet idømt fængsel og udvisning.

Der var tale om en såkaldt straksdom. Den østeuropæiske mand blev anholdt klokken 03.17 natten til tirsdag, og allerede tirsdag klokken 11 blev han i Retten i Glostrup idømt 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Sammen med en anden person, som Vestegnens Politi endnu ikke har fået fat i, luskede den 32-årige mand rundt i villahaver i Ishøj Strand-området, og lyste blandt andet ind af vinduerne flere steder. Det fik beboere til at reagere og de ringede til Vestegnens Politi, som rykkede ud.

Kort efter kunne politiet anholde den 32-årige mand, der - foruden lommelygte og handsker - var udstyret med et koben. Han tilstod to forsøg på indbrud, på henholdsvis Pileskovvej og Søsvinget. Det blev ved forsøgene netop på grund af borgernes reaktioner, og at politiet efterfølgende kom til.

I retten erkendte manden de to indbrudsforsøg, og at han havde været sammen med en anden mand. Den 32-årige forklarede også, at han for kort tid siden var taget til Danmark for at søge arbejde - uden det var lykkedes.