25. juni 2021
I mere end 20 år er Rødovres børn stimlet sammen til børnefestival på rådhuspladsen. Men i år kommer festivalen ud til børnene. Foto: Rødovre Kommune
I mere end 20 år er Rødovres børn stimlet sammen til børnefestival på rådhuspladsen. Men i år kommer festivalen ud til børnene. Foto: Rødovre Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnefestival tager ud til børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnefestival tager ud til børnene
Vestegnen - 18. maj 2021 kl. 06:41

Hvis Rødovres børn ikke kan komme til børnefestival på grund af corona-restriktioner, så må børnefestivallen komme til børnene.

Derfor bliver årets børnefestival holdt af ni omgange spredt rundt i Rødovre, så Rødovres børn igen kan danse løs og udfolde sig kreativt i børnekulturens tegn.

Coronavenlig festival

I mere end 20 år er Rødovres børn i vuggestuer, børnehaver og dagpleje stimlet sammen på Rådhusplænen i maj til musik, dans og leg. Efter sidste års coronaaflysning af festivallen, kan de yngste borgere igen samles om børnekultur, når en ny corona-venlig festival rykker ud.

- Det seneste år har vi alle måttet vænne os til en ny og noget mere begrænset hverdag. Det har også været tilfældet for vores yngste borgere i kommunens dagtilbud. Fokus har været på hygiejne og opdeling, mens ture ud af huset og fællearrangementer i og mellem vores institutioner har været helt udelukket, fortæller formand for børne- og skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen.

- Det er naturligvis også gået hårdt ud over børnekulturen, som vi ellers vægter højt i Rødovre. Derfor har det været afgørende for os, at vi i år kunne vende tilbage med vores børnefestival, dog i en noget anderledes og mere corona-venlig udgave, tilføjer Flemming Lunde Østergaard Hansen.

27 dansevenlige koncerter

Årets børnefestival byder på 27 dansevenlige koncerter, da festivalen bliver afholdt over tre dage tre forskellige steder i Rødovre med tre koncerter om dagen hvert sted.

På den måde kan børnene få en god kulturoplevelse under hensyntagen til de gældende restriktioner. Det er græsplænen ved Rødovrehallen, Trekanten og haven ved Rødovregaard, der danner ramme om festivalen.

- Når vi giver vores børn og unge kulturelle oplevelser, får de et afbræk fra hverdagen, som de ellers kender den. Samtidig får de indblik i en verden, hvor de kan udfolde sig og udtrykke sig kreativt. Netop derfor har det også været vigtigt for os, at finde en alternativ måde at afholde årets børnefestival på, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Børnefestivalen holdes den 18., 19. og 20. maj og hver dag gennemføres programmet tre gange tre forskellige steder i Rødovre, hvilket giver mulighed for, at 27 hold børn kan deltage i løbet af de tre dage

Både dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn er inviteret og der er koncerter med Stine Michel, Pernille med Hoppeline og Mias Musikalske Univers.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?