24. november 2017
Børnene på Kirkebækskolen bagte for en god sag.
gallery icon

Se billedserie

Børnene på Kirkebækskolen bagte for en god sag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn uden talesprog bagte for en god sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn uden talesprog bagte for en god sag
Vestegnen - 17. oktober 2017 kl. 10:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever fra Kirkebækskolen i Vallensbæk har bagt og solgt boller og kager for 2453 kroner. Overskuddet går til Børns Vilkår.

Forleden var Kirkebækskolen i Vallensbæk omdannet til et stort bageri. Kirkebækskolen er en folkeskole for børn med multihandicaps uden talesprog, hvor der går børn fra Ishøj, Vallensbæk og andre kommuner.

Elever fra alle Kirkebækskolens klasser have sat hinanden og deres voksne stævne for at være med i den lokale udgave af projekt »Bag for en sag«, som er Danmarks største årligt tilbagevendende bagebegivenhed. Her bager børn og unge i hele landet, sælger bagværket og donerer alle de indsamlede penge til Børns Vilkårs Børnetelefonen.

Eleverne var i sving fra om morgenen, hvor de startede med at regne ud, hvor meget der skulle bruges til de enkelte opskrifter. Senere blev der hakket, rørt, smeltet, æltet og bagt. Når eleverne skal arbejde i køkkenet skal der, udover hvad man ellers bruger til bagning, også være særligt udstyr for, at eleverne kan være med. Når eleverne skal piske/ælte, tilsluttes røremaskinen en 0/1-kontakt, en tænd/sluk-kontakt, så eleverne kan trykke på kontakten, når maskinen skal røre.

Ud på eftermiddagen tårnede boller, chokoladekage, muffins og gammeldags æblekage sig op på det store bord i madkundskabslokalet. Den lokale Kvickly havde venligt foræret eleverne brødposer, så eleverne kunne slutte af med at pakke deres bagværk professionelt ind.

Alle kager og boller var forudbestilt og betalt, og da overskuddet var gjort op, havde eleverne på Kirkebækskolen tjent 2.453 kroner, som de sender til Børns Vilkårs Børnetelefonen.

Børnetelefonen er sted, børn og unge kan gå hen, når de har brug for én at tale med om alt lige fra kærlighed og uvenskab til mobning, forældrenes skilsmisse og overgreb.

Børnetelefonen har telefonnummer 116111. Den har åbent kl. 11-02 alle dage året rundt.

Det er både gratis og anonymt for børnene at ringe til Børnetelefonen. Man kan ikke se på telefonregningen, at et barn har ringet til Børnetelefonen. På Børnetelefonen kan børnene også få rådgivning på sms, chat eller igennem en brevkasse og børn hjælper børn-forum.

Man kan læse mere om Børnetelefonen på bornetelefonen.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk