25. maj 2020
Børneinstitutionen Birkely og de nye ældreboliger kommer til at ligge tæt på hinanden.
gallery icon

Se billedserie

Børneinstitutionen Birkely og de nye ældreboliger kommer til at ligge tæt på hinanden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og ældre rykker sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og ældre rykker sammen
Vestegnen - 19. september 2019 kl. 10:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnene fra børneinstitutionen Birkely og borgere fra ældreboligerne Pilehavehus i Vallensbæk var mødt op for at overvære første spadestik på 16 nye ældreboliger. Det er nok ikke sidste gang de mødes, nu hvor de rykker tættere sammen.

- Jeg glæder mig til, at vi kan byde de nye beboere velkommen i Pilehavehus, siger Alice Frederiksen, der er formand for beboerforeningen i Pilehavehus og selv har boet i ældreboligerne de sidste seks år. Og glæden stråler da også ud af Alice, for hun er med i byggeriets styregruppe, og hun ved, at der bliver opført et godt og gennemarbejdet projekt.

Borgmester Henrik Rasmussen, og udvalgsformanden for social- og sundhedsudvalget, Jytte Bendtsen, tog forleden første spadestik til det, der bliver til 16 nye lejligheder på Pilehavehus.

- Jeg er glad for, at vi nu er i gang og taknemmelig for det gode samarbejde, vi har haft i styregruppen. Jeg tror, at alle i styregruppen har fået sat deres fingeraftryk på byggeriet, siger Jytte Bendtsen.

Mens himlen åbnede for sluserne og regnen skyllede ned over arrangementet, trak de ældre og hjemmeplejen ind under halvtaget og de medbragte paraplyer. Alt imens de regntøjsklædte og pølsehornsspisende børn fra Birkely løb rundt og legede på den kommende byggeplads.

I skøn forening er både børn, pædagoger og beboere fra Pilehavehus mødt op for at overvære Henrik Rasmussen og Jytte Bendtsen tage første spadestik til den nye del af Pilehavehus.

Generationsmøder

- Seniorerne skal få lov til at blomstre her i området. Og de skal vide, at de er rige på livet, og at det giver værdi, når de giver deres erfaringer videre til de næste generationer, sagde Henrik Rasmussen i sin tale.

Glæden over, at ældreboligerne og en daginstitution rykker så tæt sammen, er til at spore hos både borgmesteren, projektlederen, formanden for beboerforeningen på Pilehavehus, byggelederen og dagtilbudslederen i Birkely. Med både en ny daginstitution og to nye blokke af ældreboliger i sigte, er der håb for, at fremtiden bringer en masse generationsmøder.

Judy Svendsen, der er dagtilbudsleder i Birkely, glæder sig til, at de rykker ind i deres nye institution, men også til at Pilehavehus rykker tættere på.

- Jeg håber, at vi kan komme til at besøge hinanden meget mere. Alle de ældre beboere fra Pilehavehus, skal være hjertelig velkomne i Birkely, siger Judy.

Færdig i 2021

Nu skal der ryddes, støbes og bygges indtil, der i foråret 2021 står en færdig udvidelse af Pilehavehus klar.

Først skal arealet ryddes for træer og buske, så byggepladsen kan etableres. Men det, byggeleder Jonas Thygesen glæder sig mest til, er, at få lov til at støbe fundamenter og sætte betonelementer op.

- Så snart vi kan støbe og sætte betonelementer, så kan beboerne på Pilehavehus, børn og pædagoger i Birkely og de resterende borgere se, at her er vi i gang med at opføre den nye del af Pilehavehus. Det er derfra, at det tager fart, siger Jonas Thygesen.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?