23. januar 2021
Villads var til hjertestarterdag på Hvidovre Hospital.
gallery icon

Se billedserie

Villads var til hjertestarterdag på Hvidovre Hospital.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn kan også redde liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn kan også redde liv
Vestegnen - 16. oktober 2019 kl. 18:17

Børnefamilier og voksne borgere strømmede til onsdagens hjertestarterdag på Hvidovre Hospital. Her kunne de lære hjertemassage, mund-til-mund og at betjene en hjertestarter. 9-årige Villads var en af dem.

Villads Andersen på ni år tæller til 30, mens han koncentreret pumper løs med hænderne på brystkassen af en person, der er faldet om. Heldigvis er det kun en dukke, men i fremtiden vil Villads også kunne træde til, hvis han ser en person af kød og blod falde om med hjertestop. Han har nemlig været til hjertestarterdag på Hvidovre Hospital.

- Det er rigtigt spændende at være her, og det er dejligt, at man kan redde liv. Det er rart at vide, at jeg kan gøre noget, hvis der skulle ske noget med mine venner. Børn kan også redde liv, siger Villads, efter at han har givet dukken hjertemassage.

- Jeg havde lidt en idé om, hvordan man skal gøre, men jeg er blevet klogere på, hvordan man skal trykke, og at man skal trykke rimelig hårdt, fortæller Villads, som havde sin lillebror Victor og sin mor med til hjertestarterdagen.

Større chance for genoplivning
Sygeplejerske og udviklingskonsulent Jesper Friis-Hansen har været med til at planlægge dagen og deltog også som instruktør.

- Dagen i dag er vigtig, for jo flere i befolkningen, der kan genoplivning, jo større er chancen for at genoplive de mennesker, der falder om. I langt de fleste tilfælde, hvor folk genoplives efter hjertestop, har der været nogen i nærheden, der kunne genoplivning, fortæller Jesper Friis-Hansen.

Arrangementet på Hvidovre Hospital var en del af den internationale hjertestarterdag.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?