19. februar 2020
Torsdag den 10. oktober skal der bages for en god sag.
Torsdag den 10. oktober skal der bages for en god sag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn bager for en god sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn bager for en god sag
Vestegnen - 07. oktober 2019 kl. 06:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundredevis af skolebørn i avisen Vestegnens område tager torsdag den 10. oktober forklædet på.

De gør en forskel for børn, der har det svært. Overskuddet fra deres salg af bagværk doneres nemlig til Børns Vilkårs arbejde med Børnetelefonen.

Både i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Greve, Hvidovre, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk vil børn og unge piske, bage og dekorere efter alle bagekunstens regler, når »Bag for en Sag« løber af stablen.

Byggelegepladsen Rønneholm i Rødovre er en af de mange institutioner, der deltager i Bag for en Sag i år:

- Der kommer både små og store børn i vores institution, og vi synes, det er vigtigt at tale med dem om, hvor man kan finde hjælp og støtte, hvis man har problemer, man ikke vil involvere sine nærmeste voksne i. Vi bager gennem en hel uge, og så inviterer vi forældre og bedsteforældre på besøg, hvor de handler i børnenes kaffe -og kageboder, fortæller Peter Larsen fra Byggelegepladsen Rønneholm.

Dermed er børn fra Rødovre med til at sørge for, at endnu flere børn og unge i Danmark kan få rådgivning på Børnetelefonen hos Børns Vilkår.

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der er blevet afholdt siden 2005. Foruden at både børn og voksne kan have det sjovt med at bage, er Bag for en Sag også en anledning til at få talt om de problemer, der kan fylde hos børn - og så er det en nem måde at engagere børn i at hjælpe andre børn.

- Vi er utrolig glade for den store opbakning fra både børn, unge og voksne ved Bag for en Sag. Pengene fra det solgte bagværk er med til at sørge for, at endnu flere børn kan komme igennem til en frivillig rådgiver på Børnetelefonen, der lytter og hjælper, når livet slår knuder, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Børnetelefonen havde sidste år 49.345 rådgivninger med børn og unge - om alt fra forelskelse og venskaber, til mobning, ensomhed og tanker om selvmord.

En anden af de børneinstitutioner, der er med, er Strandhuset i Hvidovre:

- Vi bager med alle vores børn om formiddagen, og når forældrene kommer og henter, har de mulighed for at købe et stykke kage. Med de ældste af vores børn taler vi om, om de har prøvet at have det lidt svært. Vi fortæller dem, at det er der nogen børn, der godt kan have, men at der findes en Børnetelefon, man så kan ringe til, fortæller pædgogmedhjælper Marianne Lygteskov Hansen.

Også i Lysthuset, der er en del af skolefritidsordningen på Herstedvester Skole i Albertslund, skal der bages.

- Gennem bagning lærer vi børnene, hvordan man læser en opskrift, hvad en bagespatel hedder, og hvad man bruger natron til. Børnene er også med til at bygge en café, hvor deres forældres inviteres til at handle. Børns vilkår og Børnetelefonen gør en kæmpe forskel for børn, som har det svært eller er i krise. Vi synes, at kombinationen af gode pædagogiske processer og det at støtte og sætte fokus på et så meningsfuldt formål er en gevinst for alle, fortæller pædagog Jeannie Stubtoft og sfo-leder Brian Nielsen.